Κλιματική κρίση και παγκόσμια πράσινη νέα συμφωνία

Μια συζήτηση με τον Χρόνη Πολυχρονίου
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2022
ISBN:
9789606355905
Σελίδες:
288
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κλιματική κρίση και παγκόσμια πράσινη νέα συμφωνία
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Κλιματική κρίση και παγκόσμια πράσινη νέα συμφωνία
Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο ο κορυφαίος διανοούμενος Noam Chomsky και ο γνωστός προοδευτικός οικονομολόγος Robert Pollin αποτυπώνουν τις καταστροφικές συνέπειες της ανεξέλεγκτα κλιματικής αλλαγής και παρουσιάζουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την αλλαγή: την Πράσινη Νέα Συμφωνία.

Οι δύο διανοητές υποστηρίζουν ότι οι προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη ξεπερνούν τη φαντασία μας: απέραντες εκτάσεις της γης θα μείνουν ακατοίκητες, καθώς θα μαστίζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, ξηρασίες, άνοδο της στάθμης της θάλασσας και σιτοδεία. Αναπτύσσοντας επιχειρήματα δείχνουν ότι ο φόβος πως η μετάβαση στην πράσινη οικονομία θα προκαλέσει οικονομική καταστροφή και αύξηση της ανεργίας είναι αβάσιμος και ότι αυτή η επίπλαστη ανησυχία ενισχύει τον αρνητισμό απέναντι στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η ανθρωπότητα πρέπει να εγκαταλείψει την καύση ορυκτών καυσίμων μέσα στην επόμενη τριακονταετία, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο και να αυξηθούν οι ευκαιρίες των εργαζόμενων. Αυτός είναι ο στόχος της Πράσινης Νέας Συμφωνίας και, όπως καθιστούν σαφές οι δύο συγγραφείς, είναι απολύτων εφικτός. Η κλιματική κρίση αποτελεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Και στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ξεπεραστεί τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Τίτλος βιβλίου:Κλιματική κρίση και παγκόσμια πράσινη νέα συμφωνία
Υπότιτλος βιβλίου:Μια συζήτηση με τον Χρόνη Πολυχρονίου
Τίτλος πρωτότυπου:Climate crisis and the global Green New Deal - The Polotical Economy of Saving the Planet
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Chomsky, Noam, 1928- (Συγγραφέας)
Pollin Robert (Συγγραφέας)
Σκαρβέλη, Γιάννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789606355905
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες