Το κοινωνικό σύστημα

Η μείζων παρουσίαση του εννοιολογικού σχήματος του συγγραφέα για την ανάλυση της δυναμικής του κοινωνικού συστήματος
Εκδότης:
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος:
2022
ISBN:
9789600808919
Σελίδες:
540
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το κοινωνικό σύστημα
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
Το κοινωνικό σύστημα
Εάν υπάρχει κάτι που είναι πιο δύσκολο από το να διατυπώσεις κριτική θέση σε κείμενο του Parsons είναι να το συνοψίσεις. Και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης του Κοινωνικού Συστήματος. Ωστόσο, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, Το Κοινωνικό Σύστημα εμφανίζεται ως η πιο γνωστή και με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνική θεωρία συμβολή του Parsons.
Ο φιλόδοξος αναγνώστης του Κοινωνικού Συστήματος δεν πρέπει να θέσει στον εαυτό του αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις κατανόησης του έργου, ούτε να πέσει στη «ναρκισσιστική» παγίδα της «απόπειρας» σύλληψης όλων των διαφορετικών εννοιών και των νοημάτων που κατακλύζουν το έργο με την πρώτη ανάγνωση. Αυτό είναι απλώς ανέφικτο, ανεξαρτήτως της γνώσης ή της εξοικείωσης που διαθέτει με το παρσονικό corpus. Επιπλέον, αρκετές έννοιες επαναλαμβάνονται, με διαφορετικό νόημα ωστόσο, θέτοντας έτσι όλο το οικοδόμημα της αποκτηθείσας γνώσης και εξοικείωσης με το έργο από την ανάγνωση των προηγούμενων κεφαλαίων πάνω σε κινούμενη άμμο. Τίποτα δεν είναι σταθερό στο Κοινωνικό Σύστημα, παρά μόνο η εκπληκτική και δεσπόζουσα θεωρητική ικανότητα του Parsons να αναλύει ασταμάτητα, απνευστί, την ατομική και την κοινωνική δράση, εξαντλώντας, εκτός από τον αναγνώστη, κάθε πτυχή και λεπτομέρεια αυτών των δύο πυλώνων της κοινωνικής θεωρίας. Ο αναγνώστης του Κοινωνικού Συστήματος, εάν αφεθεί να απορροφηθεί από το έργο, θα βρεθεί σύντομα σε μια «εμπύρετη» θεωρητική διάθεση, παρασυρμένος από τη χειμαρρώδη ροή του.
Τίτλος βιβλίου:Το κοινωνικό σύστημα
Υπότιτλος βιβλίου:Η μείζων παρουσίαση του εννοιολογικού σχήματος του συγγραφέα για την ανάλυση της δυναμικής του κοινωνικού συστήματος
Εκδότης:Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Συντελεστές βιβλίου:Parsons, Talcott, 1902-1979 (Συγγραφέας)
Μαγκλάρας, Βασίλης (Μεταφραστής)
Γιασαφάκη Τζίνα (Μεταφραστής)
Μαγκλάρας, Βασίλης (Επιμελητής)
ISBN:9789600808919
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2022
Σημείωση:Εισαγωγή: Βασίλης Μαγκλάρας
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες