Με άλλοθι την ποίηση

Εκδότης:
Αρχύτας
Έτος:
2022
ISBN:
9786185664190
Σελίδες:
52
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Με άλλοθι την ποίηση
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
Με άλλοθι την ποίηση
Η ποιητική συλλογή «Με άλλοθι την Ποίηση» του Πρόδρομου Κυριάκου είναι ένα καλό εγχείρημα, που με μορφωτικά και ψυχαγωγικά μέσα μεταφέρει μηνύματα και στοχασμούς στον άνθρωπο για τα δεινά και τις αγωνίες του σε σχέση με το γύρω περιβάλλον του (κοινωνικό, εκπαιδευτικό, θεσμικό).
Πιο συγκεκριμένα προσπαθεί να εκφράσει, μέσα στη σημερινή σύγχυση ανά το παγκόσμιο, καθαρές απόψεις, θέσεις και «πιστεύω» που αφορούν τον άνθρωπο και τις αξίες που τον ενισχύουν ψυχικά στην όλη δράση του και στην πορεία της ζωής. Είναι, όπως πιστεύει, ο Πρόδρομος Κυριάκου απόψεις και θέσεις που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ασπάζεται, ή αποδέχεται –όπου κι αν ταξινομούνται, εθνικά, θρησκευτικά, ιδεολογικά κ.ά. Βεβαίως αυτές οι αξίες υπήρχαν πάντα, αλλά παραμένουν κρυμμένες, ή ξεχνιούνται, ακόμα και από χώρες που τις «γέννησαν». Το να ασπαζόμαστε ή να συμμεριζόμαστε αυτές τις αξίες, είναι η θεωρητική σκοπιά. Σημασία έχει να τις εφαρμόζουμε, και αυτή είναι η αγωνία του συγγραφέα, για δεκαετίες εκπαιδευτικού «ενώπιος ενωπίω» των νέων μας.
Η εφαρμογή των αρχών επικεντρώνεται στις έννοιες «άνθρωπος», «Παιδεία», «είναι και φαίνεσθαι», «θάρρος κι ελπίδα», «καταπολέμηση της μιζέριας». Η συλλογή χωρίζεται σε δύο μέρη: το Α' μέρος σε μορφή συμβουλών και παραινέσεων και Β' μέρος για τη δράση και στάση ζωής του ανθρώπου μπροστά στα κοινωνικά και άλλα προβλήματα στη ζωή του. Ο αναγνώστης έχει πολλά να κερδίσει.
Τίτλος βιβλίου:Με άλλοθι την ποίηση
Εκδότης:Αρχύτας
Συντελεστές βιβλίου:Κυριάκου Πρόδρομος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185664190
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2022
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες