Ψυχολογία και κοινωνιολογία εφαρμοσμένη στην ιατρική

Έγχρωμο εικονογραφημένο εγχειρίδιο
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2022
ISBN:
9789605835484
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχολογία και κοινωνιολογία εφαρμοσμένη στην ιατρική
Τιμή εκδότη:€33,00
Η τιμή μας: €31,35
Ψυχολογία και κοινωνιολογία εφαρμοσμένη στην ιατρική
Η τέταρτη έκδοση του βιβλίου «Ψυχολογία και Κοινωνιολογία Εφαρμοσμένη στην Ιατρική» αποτελεί μια δημοφιλή εισαγωγή στην ανθρώπινη συμπεριφορά υπό το πρίσμα της υγείας και της ασθένειας.
Το βιβλίο αναθεωρήθηκε εκτενώς βάσει των πλέον πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων και εμπλουτίστηκε με τρία καινούργια κεφάλαια.
Η ψυχολογία είναι η επιστήμη της συμπεριφοράς και του νου, συμπεριλαμβανομένων των συνειδητών και ασυνείδητων φαινομένων, καθώς και των συναισθημάτων και της σκέψης. Η κοινωνιολογία είναι η επιστημονική μελέτη της κοινωνίας, των προτύπων των κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της κουλτούρας της καθημερινότητας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι, λοιπόν, να κατέχουν οι μελλοντικοί μας ιατροί βαθιές γνώσεις και να δείχνουν κατανόηση όσον αφορά σε αυτά τα ζητήματα, καθώς είναι θεμελιώδη για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στο μέλλον.
Στις εννέα βασικές του ενότητες καλύπτονται οι θεμελιώδεις έννοιες της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας κατά την εφαρμογή τους στην ιατρική: 1) ο κύκλος της ζωής 2)Η ανάπτυξη της προσωπικότητας 3) κοινωνία και υγεία 4) Πρόληψη νόσου και προαγωγή της υγείας 5) Η συμπεριφορά κατά την ασθένεια και η σχέση ιατρού-ασθενούς 6) Ασθένεια και αναπηρία 7) Αντιμετώπιση της ασθένειας και της αναπηρίας 8) Υπηρεσίες υγείας 9) Ο ιατρός στο σύγχρονο κλινικό περιβάλλον.
Η σειρά βιβλίων ICT («Έγχρωμο εικονογραφημένο εγχειρίδιο») έχει κερδίσει εδώ και χρόνια τον έπαινο της διεθνούς ακαδημαϊκής και ιατρικής κοινότητας. Τίτλοι της αποτελούν βασικά διδακτικά εγχειρίδια στο πρόγραμμα σπουδών πολλών ιατρικών σχολών.
Τίτλος βιβλίου:Ψυχολογία και κοινωνιολογία εφαρμοσμένη στην ιατρική
Υπότιτλος βιβλίου:Έγχρωμο εικονογραφημένο εγχειρίδιο
Τίτλος πρωτότυπου:Psychology and sociology applied to medicine: an illustrated colour text. 4th edition
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Van Teijingen Edwin (Συγγραφέας)
Humphris Gerry (Συγγραφέας)
Αντωνίου Αλέξανδρος-Σταμάτιος (Επιμελητής)
Λιονής, Χρήστος (Επιμελητής)
ISBN:9789605835484
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2022, 4η έκδοση
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες