Το στοιχειωμένο σπίτι των γιατρών
Τρεις φίλοι γιατροί από την Μόντενα της Ιταλίας, ο Ατανάσιο Μπασέττι, ο Τίτο Σαβέλλι και ο Αλμπέρτο Ρομάνο, μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση της μυστικής οργάνωσης της Ιταλικής Καρμποναρίας για την ιταλική ενοποίηση, διέφυγαν από βέβαιο θάνατο. Έφτασαν κυνηγημένοι και καταρρακωμένοι στην Περούτζια της Ιταλίας.
Εκεί παρέμειναν για ένα χρονικό διάστημα, όπου και γνώρισαν άτομα τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Από την Περούτζια ως πολιτικοί φυγάδες, εξόριστοι από την πατρίδα τους, έφτασαν, μέσα από απίστευτες περιπέτειες στην Κέρκυρα, στο «στοιχειωμένο σπίτι των γιατρών», ξεκινώντας ένα δύσκολο ταξίδι που τους χάραξε μια διαφορετική ζωή. Η μοίρα και το σύμπαν ήταν στο πλευρό τους για συνωμοσίες, πάθη, ίντριγκες και απρόσμενες καταστάσεις που εξελίχθηκαν για να καθορίσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Γνώρισαν τον έρωτα σε όλες του τις μορφές. Οι αισθήσεις τους έγιναν παραισθήσεις.
Συνάντησαν παράξενα πλάσματα της φαντασίας ή της πραγματικότητας στη «γέφυρα των γιατρών». Ανεξιχνίαστοι θάνατοι στο «σπίτι της εξορίας». Οι εξηγήσεις που ζητούσαν ήρθαν αργότερα ή δεν ήρθαν ποτέ. Ο Αλμπέρτο Ρομάνο, πρωταγωνιστής των εξελίξεων και κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας, δρούσε αθόρυβα πίσω από τις επάλξεις.
Τραγικός ήρωας της πολυτάραχης ζωής του, αρνείται να ξεδιπλώσει φανερά τον συναισθηματικό του κόσμο.
Θα καταφέρει να θέσει στον εαυτό του ερωτήματα που θα τον βγάλουν από το τέλμα; Θα πάρει απαντήσεις;
Ένα είναι σίγουρο. Η μοίρα είναι μια σφραγίδα του Θεού που συνήθως βαραίνει τον άνθρωπο, κι εκείνος αποζητά τρόπους για να ξορκίσει το κακό που ο ίδιος προκάλεσε. Έτσι έρχεται αντιμέτωπος με τη Θεία Δίκη και την τιμωρία.
Στην ιστορία μας, η λύτρωση θα έρθει;
Τίτλος βιβλίου: | Το στοιχειωμένο σπίτι των γιατρών |
---|
Εκδότης: | 24 γράμματα |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Τσιλιμπάρη Αλεξάνδρα (Συγγραφέας) Τουρναβίτης Παναγιώτης (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9786182014448 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Λογοτεχνία | Σελίδες: | 324 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούνιος 2022, 1η έκδοση | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Μυθιστόρημα Φαντασίας |

Καραγεωργίου Τασούλα
Η Τασούλα Καραγεωργίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1954. Εργάστηκε ως φιλόλογος και σύμβουλος φιλολόγων στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση.
Έχει εκδώσει εννέα ποιητικά βιβλία, μεταφράσεις αρχαίας ελληνικής λυρικής ποίησης (Σαπφώ, Ήριννα και επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογίας), ένα βιβλίο με λυρικά αφηγήματα και μία συλλογή δοκιμίων. Για τη συλλογή Το μετρό (2004) της απονεμήθηκε το βραβείο Γ. Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών και για τη συλλογή Η πήλινη χορεύτρια (2019) το βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών. Το βιβλίο Ναυαγού τάφος ειμί (2016) ήταν στη βραχεία λίστα του Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας του σχολικού βιβλίου Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (ΟΕΔΒ 1999).
Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά, αραβικά, γερμανικά και ρουμάνικα, και η συλλογή Το μετρό (2004) στα ιταλικά.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Κλασική Φιλολογία και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων για δύο θητείες. Από το 2007 διδάσκει ελληνική ποίηση στο Εργαστήρι Ποίησης του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τα δύο τελευταία βιβλία της από τις εκδόσεις Κέδρος: Σαπφώ, Τα ποιήματα, Πρόλογος - Μετάφραση - Σημειώσεις, Τασούλα Καραγεωργίου (2022) και Η Ανδρομάχη όταν λιώσουν οι πάγοι (2024).
(Πηγή: "Εκδόσεις Κέδρος", 2024)