2ο Λύκειο Δράμας 1945-2022

Εκδότης:
Οσελότος
Έτος:
2022
ISBN:
9786182052617
Σελίδες:
124
Εξώφυλλο:
Μαλακό
2ο Λύκειο Δράμας 1945-2022
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
2ο Λύκειο Δράμας 1945-2022
Από την αρχή της ιδρύσεώς του το σχολείο επεδείκνυε ιδιαίτερη στοχοπροσήλωση στην εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των μαθητριών στο πλαίσιο του ρόλου που τού ανέθετε η πολιτεία σύμφωνα πάντοτε με την εκάστοτε εκπαιδευτική πολιτική της, πρακτική που συνεχίστηκε και διατηρήθηκε και τα επόμενα χρόνια.
Αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικότητάς του συνιστά, εκτός από τις μαθησιακές/διδακτικές του ανάγκες και τη θεωρητική διδασκαλία των μαθημάτων στις τάξεις, και η πλούσια ζωή του με ποικίλες μορφωτικού και παιδαγωγικού περιεχομένου πρακτικές δραστηριότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παρελάσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, χορωδία, αθλητικές δραστηριότητες, γυμναστικές επιδείξεις, ημερήσιους εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς περιπάτους, πολυήμερες εκδρομές, φιλανθρωπικές - κοινωνικές δραστηριότητες, εράνους, υλοποιώντας γενικότερες εκπαιδευτικές-επιμορφωτικές και άλλες δράσεις με στόχο την κατάδειξη σημαντικών πολιτικών, πολιτιστικών, κοινωνικών γεγονότων καθώς και την προβολή σημαντικών προσώπων και θεσμών.
Οι δράσεις αυτές ανέκαθεν τού προσέδιδαν έναν ιδιαίτερο προσανατολισμό και μία ξεχωριστή φυσιογνωμία με συγκροτημένη εκπαιδευτική, πολιτιστική και κοινωνική ταυτότητα. Πέρα από τις εκάστοτε εκπαιδευτικές πολιτικές, οι οποίες μέσω του σχολείου διαχέονταν στην τοπική κοινωνία προωθούσε και καθιέρωνε μία συγκεκριμένη πολιτισμική κουλτούρα. Για σειρά ετών υπήρξε το κέντρο τέλεσης ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Με τις εθνικές και θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε κάθε χρόνο, οι οποίες πλαισιώνονταν με παρελάσεις, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, μουσική, ποιήματα, γυμναστικές επιδείξεις, αλλά και με χειροτεχνικές εκθέσεις, περιβαλλοντικές δράσεις και ομιλίες οι οποίες ήταν προσβάσιμες στο κοινό, διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην ψυχαγωγία και στην ανάδειξη της πολιτισμικής υπεροχής του τόπου.
Τίτλος βιβλίου:2ο Λύκειο Δράμας 1945-2022
Εκδότης:Οσελότος
Συντελεστές βιβλίου:Κόλτσης Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9786182052617
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες