10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Εκδότης:
Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Έτος:
2022
ISBN:
9786185277307
Σελίδες:
40
Εξώφυλλο:
Μαλακό
10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τιμή εκδότη:€4,24
Η τιμή μας: €3,82
10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Μαζί με την απέχθεια για τον πόλεμο δυναμώνει και η συζήτηση για τα αίτιά του και κυρίως για το πώς μπορούμε να χτίσουμε ένα δυνατό αντιπολεμικό κίνημα. Χρειάζεται να απαντήσουμε τόσο στις βρόμικες επιθέσεις της κυβέρνησης ενάντια σε κάθε αντιπολεμική φωνή, όσο και στα ερωτήματα που γεννιούνται μέσα στην ίδια τη συζήτηση. Σε αυτή την προσπάθεια είναι αφιερωμένη αυτή η έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου.
Ο Καρλ Λήμπνεχκτ, ο σύντροφος της Ρόζας Λούξεμπουργκ στην Ένωση Σπάρτακος, έγραφε μετά το ξέσπασμα του Α΄ Παγκόσμιου Πόλεμου: «Ο κύριος εχθρός κάθε λαού είναι στην ίδια του τη χώρα».
Αυτό το σύνθημα είναι εντελώς επίκαιρο σήμερα σε Δύση και Ανατολή. Το αντιπολεμικό κίνημα στη Ρωσία δίνει ηρωικές μάχες ενάντια στον πόλεμο που κάνει η «δικιά του» κυβέρνηση. Η καλύτερη βοήθεια που μπορούμε να του δώσουμε είναι να πούμε και εμείς ότι «στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός». Εναντίωση στον πόλεμο σημαίνει σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και την άρχουσα τάξη της Ελλάδας που είναι χωμένη μέχρι τον λαιμό στον πόλεμο και θέλει να αρπάξει ανταλλάγματα για την εμπλοκή της. Να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, πείνα, φτώχεια, ρατσισμό και εκμετάλλευση.
Τίτλος βιβλίου:10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Εκδότης:Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Συντελεστές βιβλίου:Μπόλαρης, Λέανδρος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185277307
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2022
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες