Ανθολογία αγγλικού αστυνομικού διηγήματος, Α' (Τόμος 1)

Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
1992
ISBN:
9789603250128
Σελίδες:
512
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανθολογία αγγλικού αστυνομικού διηγήματος, Α'
Τιμή εκδότη:€13,43
Η τιμή μας: €12,09
στο καλάθι
Ανθολογία αγγλικού αστυνομικού διηγήματος, Α' (Τόμος 1)
Η αστυνομική ιστορία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, γεννήθηκε τη δεκαετία του 1890 με τις Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς και από τότε εξελίσσεται διαρκώς. Η δημοτικότητα του αστυνομικού αφηγήματος έχει άρρηκτη σχέση με την πικάντικη γεύση του, τη δύναμή του να εξάπτει την περιέργεια του αναγνώστη και να απορροφά το ενδιαφέρον του, εμμένοντας στους κανόνες του είδους (όσο ελαστικοί κι αν έχουν γίνει). Κάθε εποχή έχει δημιουργήσει ένα επιμέρους είδος αστυνομικής μυθοπλασίας που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των ιδιαιτέρων συνηθειών και εθίμων της, από τις νηφάλιες και σοβαρές εξιστορήσεις, που άρχισαν να εμφανίζονται στα χνάρια του Σέρλοκ Χολμς, έως την ανέμελη αστυνομική έρευνα, που ευδοκίμησε στη δεκαετία του '20 και μετά.
Με συγγραφείς όπως ο Anthony Berkeley, ο Freeman Wills Crofts, ο Carter Dickson, και ο Edmund Crispin, η έκθεση του μοτίβου της διελεύκανσης ενός μυστηρίου απέκτησε σε μέγιστο βαθμό επιδεξιότητα, αυθεντικότητα και ευφυία. Ένας αυξανόμενος ρεαλισμός είναι ορατός στη μεταπολεμική περίοδο, αν και δίχως να παραγνωριστεί το στοιχείο της διασκεδαστικότητας. Και καθώς πλησιάζουμε το παρόν, βλέπουμε ότι η αστυνομική ιστορία προσαρμόστηκε σταδιακά για να στεγάσει κι άλλες πλευρές της σύγχρονης ζωής, όπως τη θλίψη, τον καθημερινό έρωτα ή την αδυναμία σωφρονισμού.

Αυτή η συλλογή τριάντα τριών διηγημάτων, όπως μεταφράζεται εδώ από τις εκδόσεις της Οξφόρδης, δείχνει το εύρος, τη ρώμη και τη διαρκή συναρπαστικότητα του αστυνομικού διηγήματος και υπογραμμίζει τη σημασία του ως βαρόμετρου των κοινωνικών τάσεων και των λογοτεχνικών πρακτικών. Συγκεντρώνει μια μεγάλη γκάμα διηγημάτων, και συγγραφείς που συγκαταλέγονται στην αφρόκρεμα της αγγλικής αστυνομικής λογοτεχνίας του 19ου και του 20ου αιώνα.

Ο πρώτος τόμος περιέχει 15 διηγήματα των Clarence Rook, Arthur Conan Doyle, R. Austin Freeman, Arthur Morrison, G.K. Chesterton, E.C. Bentley, H.C. Bailey, Freeman Willis Crofts, John Rhode, Ronald Knox, Roy Vickers, G.D.H. Cole και M. Cole, Agatha Christie, Anthony Berkeley, Dorothy L. Sayers, και βιογραφικά και βιβλιογραφικά σημειώματα για τους συγγραφείς.
Τίτλος βιβλίου:Ανθολογία αγγλικού αστυνομικού διηγήματος, Α'
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Rook, Clarence (Συγγραφέας)
Doyle, Arthur Conan, 1859-1930 (Συγγραφέας)
Freeman Austin, R. (Συγγραφέας)
Morrison, Arthur George, 1863-1945 (Συγγραφέας)
Chesterton, Gilbert Keith, 1874-1936 (Συγγραφέας)
Bentley, E. C. (Συγγραφέας)
Bailey, Henry Christopher (Συγγραφέας)
Crofts, Freeman Willis (Συγγραφέας)
Rhode, John (Συγγραφέας)
Knox, Ronald Arbuthnott (Συγγραφέας)
Vickers, Roy (Συγγραφέας)
Cole, G. D. H. (Συγγραφέας)
Cole, M. (Συγγραφέας)
Christie, Agatha, 1890-1976 (Συγγραφέας)
Berkeley, Anthony, 1893-1971 (Συγγραφέας)
Sayers, Dorothy L., 1893-1957 (Συγγραφέας)
Ισμυρίδου, Παλμύρα (Μεταφραστής)
Αποστολίδης, Ανδρέας (Μεταφραστής)
Craig, Patricia (Επιμελητής)
ISBN 10:
ISBN 13:
9603250120
9789603250128
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση: 1992
Τόμος:1/2
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες