Από τον πολιτισμό στον μεταπολιτισμό

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2007
ISBN:
9789601216355
Σελίδες:
197
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από τον πολιτισμό στον μεταπολιτισμό
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €13,00
στο καλάθι
Από τον πολιτισμό στον μεταπολιτισμό
Το βιβλίο αυτό ασχολείται με την επισκόπηση του πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων. Είναι μια διαφορετική ερμηνευτική προσέγγιση του σύγχρονου πολιτισμού, ύστερα από την ερμηνεία του κ. Sammuel Hantington στο βιβλίο του "Η σύγκρουση των πολιτισμών". Εδώ επιχειρείται η διαχρονική παρουσίαση της ανθρωπότητας μέσα από τον τομέα του πολιτισμού και ταυτόχρονα μελετάται η στάση του ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία.

Επιδιώκεται να μας παρουσιαστεί η πορεία της ανθρωπότητας μέσα από την ανάγκη της να επικοινωνήσει και να υπερβεί τα όρια που τίθενται κάθε φορά. Σε αυτό το ταξίδι έχει πάντοτε σύμμαχο την τεχνολογία. Αυτό δεν της επιτρέπει πάντοτε να πετύχει τον στόχο της, αλλά πολλές φορές την οδηγεί σε κατηγοριοποιήσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί από την εποχή των πολιτισμών -που έχουν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά- σε ένα ενιαίο πλαίσιο (μετά-) πολιτισμού με πολλές απλουστεύσεις και επικίνδυνες γενικεύσεις. Αυτός ο μεταπολιτισμός είναι λιγότερο επικοινωνιακός και περισσότερο τεχνοκρατικός και λογιστικός, ενώ δεν εξυπηρετεί καθόλου τη βαθύτερη επικοινωνία των λαών και διευκολύνει απόλυτα την ομαδοποίηση για την κατανάλωση των πάσης φύσεως καταναλωτικών προϊόντων.

Τέλος, αναδεικνύονται οι διαφορές ανάμεσα στους πολιτισμούς και τον μεταπολιτισμό, αφού οι πρώτοι παράγουν πρότυπα, ενώ ο τελευταίος παράγει μοντέλα (αντίγραφα).
Τίτλος βιβλίου:Από τον πολιτισμό στον μεταπολιτισμό
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Δρογίδης, Δημήτριος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601216355
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Σημείωση:Πρόλογος: Άννα Παναγιωταρέα.
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες