Μια εκδοχή για τις οικονομικές ανισότητες

18ος και 20ος αιώνας
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2017
ISBN:
9786185331153
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μια εκδοχή για τις οικονομικές ανισότητες
Τιμή εκδότη:€19,90
Η τιμή μας: €17,91
Μια εκδοχή για τις οικονομικές ανισότητες
Γιατί στον κόσµο υπάρχουν ανεπτυγµένοι και υπανάπτυκτοι, πλούσιοι και φτωχοί; Γιατί υπάρχουν "έχοντες" και άλλοι που ανέχονται ανοχή µεγάλη; H πραγµάτευση του ερωτήµατος γίνεται στο επίπεδο συνόλων, κοινωνιών και όχι µονάδων ή νοικοκυριών, και τίθεται όταν τα προαναφερθέντα σύνολα αρχίζουν τις συναλλαγές.

Στο παρόν βιβλίο επιχείρησα την αναπαραγωγή της γνώσης µε την οποία ενστερνίζοµαι και αντιλαµβάνοµαι τον κόσµο. Ως εκ τούτου, δεν αποφεύγω τα συµπεράσµατα ή την πρόδηλη αιώρησή τους! Σε καµιά των περιπτώσεων όµως τα συµπεράσµατα αυτά δεν πρέπει να εκληφθούν ως διδαχές, διότι η ιστορία (οικονοµική εδώ) δεν διδάσκει, παρά µόνον εποπτεύει τον παρελθόντα χρόνο· δηλαδή τακτοποιεί το παρελθόν µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρόσληψης που διαµορφώσαµε και διαµορφώνουµε από την κοινωνία στην οποία έλαχε να γεννηθούµε, όποτε γεννηθήκαµε, τις συνθήκες στις οποίες µεγαλώσαµε, τα σχολεία όπου φοιτήσαµε ή που αρνηθήκαµε, τάχα ανυπότακτοι και για τους δικούς του λόγους ο καθένας, τα γράµµατα που µάθαµε ή δεν µάθαµε.

Εάν αναζητείτε, µέσα από την εξιστόρηση του χρόνου και την όποια τακτοποίηση προηγήθηκε, να βρείτε απαντήσεις για το "τι µέλλει γενέσθαι", δυστυχώς ατυχήσατε.
Τίτλος βιβλίου:Μια εκδοχή για τις οικονομικές ανισότητες
Υπότιτλος βιβλίου:18ος και 20ος αιώνας
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Καρανάτσης, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9786185331153
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες