Το δίχτυ της ζωής

Ιστορίες βιοποικιλότητας
Εκδότης:
Ελληνοεκδοτική
Έτος:
2021
ISBN:
9789605634056
Σελίδες:
64
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το δίχτυ της ζωής
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Το δίχτυ της ζωής
Τι είναι βιοποικιλότητα; Είναι τα ζώα, τα φυτά ή και το σπίτι τους μαζί, δηλαδή ολόκληρη η φύση; Ο άνθρωπος είναι μέρος της βιοποικιλότητας; Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η λέξη; Παλιά δεν υπήρχε.
Ακούμε συνέχεια πως πρέπει να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα. Κι όμως, οι αγαπημένοι μας δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, αλλά η ζωή συνεχίστηκε στον πλανήτη. Χάρη σ’ αυτή την εξαφάνιση, μάλιστα, βρήκε χώρο και το είδος μας να αναπτυχθεί!
Γιατί να σώσουμε τα είδη που εξαφανίζονται; Και ποια απ’ όλα να σώσουμε; Καλά οι αρκούδες και οι φώκιες, που όλοι μας αγαπάμε... Αλλά τα κουνούπια; Κι αυτά αξίζουν μια θέση ανάμεσά μας; Οι ιοί; Αυτοί οι απαίσιοι μικροοργανισμοί που μας επιτέθηκαν τόσο άσχημα τελευταία, κι αυτοί πρέπει να προστατευτούν;
Ένα παιδί, που ξέρει πολύ καλά τη σημασία της τροφικής αλυσίδας και βαριέται ν’ ακούει τα ίδια και τα ίδια, συζητά με τον πατέρα του.
Στη συζήτησή τους εμφανίζονται ο δεινόσαυρος, το κουνούπι, οι ιοί και πολλά ζώα, φυτά, οικοσυστήματα και το θαυμαστό πλέγμα των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ τους και με τον άνθρωπο.
Στο βάθος... η τεράστια απειλή που συνιστά για τον πλανήτη μας η απώλεια της βιοποικιλότητας και μια πολύτιμη σχέση που πρέπει να φροντίσουμε: η σχέση ανάμεσα στη φύση και την υγεία μας.
Τίτλος βιβλίου:Το δίχτυ της ζωής
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορίες βιοποικιλότητας
Εκδότης:Ελληνοεκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Σβορώνου Ελένη (Συγγραφέας)
Yamamoto Zafouko (Εικονογράφος)
ISBN:9789605634056
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2021
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Οικολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες