Το πορτραίτο του Ντοριαν Γκρέι

Η έκδοση ακολουθεί το πρωτότυπο χειρόγραφο του συγγραφέα.
Εκδότης:
Εκάτη
Έτος:
2021
ISBN:
9789604083077
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το πορτραίτο του Ντοριαν Γκρέι
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
Το πορτραίτο του Ντοριαν Γκρέι
Η παρούσα έκδοση αποτελεί την πρώτη δημοσίευση του δακτυλογραφημένου κειμένου του Ουάιλντ, 120 χρόνια μετά την ημέρα υποβολής του.
Η παραλλαγή του μυθιστορήματος που εμφανίζεται στο βιβλίο αυτό, ακολουθεί το διορθωμένο από τον Ουάιλντ κείμενο: αντιπροσωπεύει το μυθιστόρημα όπως το είχε οραματιστεί ο συγγραφέας την άνοιξη του 1890, πριν αρχίσει ο επιμελητής να επεμβαίνει με το μολύβι του πάνω στο κείμενο και πριν από τη μεταγενέστερη «αυτολογοκρισία» του βιβλίου από τον ίδιο τον Ουάιλντ, όταν το διόρθωσε και το επέκτεινε, για τους Γουόρντ, Λοκ και Σία.
Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο τολμηρό και σκανδαλώδες βιβλίο, πιο γλαφυρό ως προς το σεξουαλικό του περιεχόμενο, και γι’ αυτό το λόγο λιγότερο ικανοποιητικό συγκριτικά προς τις δύο μεταγενέστερες δημοσιευμένες παραλλαγές όσον αφορά την προσαρμογή στις βικτωριανές συμβάσεις αναπαράστασης.
Η παρούσα έκδοση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που δημοσιεύεται το δακτυλογραφημένο κείμενο του Ουάιλντ, πάνω από 120 χρόνια αφότου ο συγγραφέας του το κατέθεσε στο Περιοδικό του Λίπινκοτ – μια ταιριαστή, διαχρονική ενσάρκωση αυτού που εξομολογήθηκε ο Ουάιλντ, ότι ο Ντόριαν Γκρέι είναι «αυτό που θα ήθελα να είμαι, σε κάποιες άλλες ίσως εποχές».
Τίτλος βιβλίου:Το πορτραίτο του Ντοριαν Γκρέι
Υπότιτλος βιβλίου:Η έκδοση ακολουθεί το πρωτότυπο χειρόγραφο του συγγραφέα.
Εκδότης:Εκάτη
Συντελεστές βιβλίου:Wilde, Oscar, 1854-1900 (Συγγραφέας)
Στυλιανίδου, Δώρα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604083077
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2021
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες