Η σχεσιακή ύπαρξη

Πέρα από τον εαυτό και την κοινότητα
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2021
ISBN:
9789606353796
Σελίδες:
528
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σχεσιακή ύπαρξη
Τιμή εκδότη:€34,90
Η τιμή μας: €31,41
στο καλάθι
Η σχεσιακή ύπαρξη
Η Σχεσιακή Ύπαρξη εκκινεί από την κριτική για την ατοµικιστική παράδοση, στην οποία το έλλογο υποκείµενο ή ο αυτόνοµος εαυτός θεωρείται το θεµελιώδες άτοµο της κοινωνικής ζωής. Απευθυνόµενος τόσο στους επαγγελµατίες όσο και στην πανεπιστηµιακή κοινότητα, ο Kenneth Gergen αναπτύσσει και επεξηγεί ένα πολύ πιο καινοτόµο και δυνητικά συναρπαστικό τοπίο σχεσιακών σκέψεων και πρακτικών. ∆ιαµορφώνει έναν χώρο κατανόησης στον οποίο οι σχεσιακές διεργασίες έχουν προτεραιότητα και η ίδια η έννοια του ατόµου ακολουθεί. Σε γενικές γραµµές, το βιβλίο αποπειράται να αναπτύξει µια ενδελεχή σχεσιακή περιγραφή της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Σύµφωνα µε τον Gergen, το νόηµα αναδύεται από τη σύντονη δράση –ή συνέργεια– και, εποµένως, όλα όσα θεωρούµε ότι είναι πραγµατικά, λογικά και πολύτιµα εξαρτώνται από την ευηµερία των σχέσεών µας. Ο Gergen επανασυστήνει «τον νου» ως µια εκδήλωση σχέσεων και αποδεικνύει αυτές τις ιδέες στην καθηµερινή ζωή και στις επαγγελµατικές πρακτικές, συµπεριλαµβανοµένων της ψυχοθεραπείας, των συνεργατικών τάξεων και της ανάπτυξης των εταιρικών και άλλων οργανισµών. Στέκεται κριτικά στην ιδέα της ψυχικής ασθένειας και επικεντρώνεται στη θεραπεία ως τρόπο προαγωγής της σχεσιακής ανάκαµψης. ∆ιερευνά επίσης τους τρόπους µε τους οποίους αυτό που αποκαλούµε «γνώση» εκπηγάζει από κοινότητες και όχι από έναν ατοµικό νου ή µια ατοµική νόηση. Το βιβλίο κλείνει µε µια πρωτοποριακή διερεύνηση της ηθικής πράξης και της πνευµατικότητας.
Τίτλος βιβλίου:Η σχεσιακή ύπαρξη
Υπότιτλος βιβλίου:Πέρα από τον εαυτό και την κοινότητα
Τίτλος πρωτότυπου:Relational being. Beyond self and community
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Gergen, Kenneth J. (Συγγραφέας)
Καλομοίρης, Γιώργος (Μεταφραστής)
Ίσαρη, Φιλία (Επιμελητής)
Κωνσταντίνου, Όλγα (Επιμελητής)
ISBN:9789606353796
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2021
Σημείωση:Βραβείο PROSE στην Ψυχολογία και βραβείο Media Ecology Association’s Erving Goffman για ∆ιακεκριµένη Αριστεία στην Οικολογία της Κοινωνικής ∆ιάδρασης
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες