Ψυχολογικές θεωρίες προσωπικότητας

Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2021
ISBN:
9789606353611
Σελίδες:
688
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχολογικές θεωρίες προσωπικότητας
Τιμή εκδότη:€69,90
Η τιμή μας: €62,91
στο καλάθι
Ψυχολογικές θεωρίες προσωπικότητας
Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη µελέτη της προσωπικότητας. Εξετάζει σε βάθος θεωρητικούς που εκπροσωπούν την ψυχαναλυτική προσέγγιση, τη νεοψυχαναλυτική προσέγγιση, την προσέγγιση της διά βίου ανάπτυξης, τη γενετική, την ανθρωπιστική, τη γνωστική, τη συµπεριφοριστική και την προσέγγιση της κοινωνικής µάθησης, αλλά και το σύγχρονο κλινικό και πειραµατικό έργο.

Η εστίαση σε κάθε θεωρητικό της προσωπικότητας χωριστά διευκολύνει την κατανόηση των βασικών εννοιών και του γενικότερου πνεύµατος της θεωρίας του. Το σχετικό βιογραφικό υλικό δείχνει πώς η ανάπτυξη των απόψεών του µπορεί να έχει επηρεαστεί από γεγονότα της προσωπικής και επαγγελµατικής του ζωής. Στο βιβλίο περιγράφονται ακόµη οι πιο σηµαντικές ιδέες, οι υποθέσεις, οι ορισµοί και οι µέθοδοι κάθε θεωρητικού, αναλύονται οι µέθοδοι αξιολόγησης της προσέγγισής του και διατυπώνονται κρίσεις και σκέψεις για το έργο του. Η αναφορά στις επιδράσεις της ηλικίας, του φύλου, της φυλής, της εθνοτικής καταγωγής, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, του σεξουαλικού προσανατολισµού και των πρακτικών ανατροφής των παιδιών που συνδέονται µε κάθε θεωρία συµβάλλει στην πιο ολοκληρωµένη εξέτασή της.

Κάθε κεφάλαιο έχει εµπλουτιστεί µε συνοπτικά περιεχόµενα, περιλήψεις, βασικά σηµεία των ερευνών, ερωτήσεις ανασκόπησης, προτάσεις για περαιτέρω µελέτη, ορισµούς βασικών εννοιών, πίνακες και σχεδιαγράµµατα, βιβλιογραφικές αναφορές και παραποµπές σε σχετικές ιστοσελίδες.

Τέλος, η ανασκόπηση όλων των οπτικών που περιγράφουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας, καθώς και σηµαντικές προτάσεις για το µέλλον καθιστούν αυτό το εγχειρίδιο πολύτιµο για τους αναγνώστες που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και να εµβαθύνουν τη µελέτη τους σε έναν τόσο σηµαντικό και δυναµικό τοµέα της ψυχολογικής επιστήµης.
Τίτλος βιβλίου:Ψυχολογικές θεωρίες προσωπικότητας
Τίτλος πρωτότυπου:Theories of Personality
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Schultz Duane P. (Συγγραφέας)
Schultz Sydney Ellen (Συγγραφέας)
Λυμπεροπούλου, Χαρά (Μεταφραστής)
Αναγνωστόπουλος Φώτιος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789606353611
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2021
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες