Ασκήσεις αστρονομίας και αστροφυσικής

Αναλυτική παρουσίαση-λύση πανεπιστημιακών ασκήσεων
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2021
ISBN:
9789604565689
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ασκήσεις αστρονομίας και αστροφυσικής
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
στο καλάθι
Ασκήσεις αστρονομίας και αστροφυσικής
Tο βιβλίο αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας συλλογής, επεξεργασίας και επιμέλειας πανεπιστημιακών ασκήσεων Αστρονομίας-Αστροφυσικής οι οποίες διδάχθηκαν στο τμήμα Φυσικής Α.Π.Θ. παλαιότερα έτη και περιλαμβάνουν –από πλευράς ασκήσεων– το σύνολο των ενοτήτων του αντίστοιχου μαθήματος του 5ου εξαμήνου του προγράμματος σπουδών του οικείου τμήματος.

Σκοπός του εν λόγω εγχειρήματος είναι η βοήθεια που, ενδεχομένως, μπορεί να προσφέρει στους φοιτητές των τμημάτων Φυσικής (και σχετικών τμημάτων) και σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη/στρια αναφορικά με την ερμηνεία και κατανόηση των αστρονομικών-αστροφυσικών φαινομένων.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια-ενότητες με βάση το πανεπιστημιακό σύγγραμμα των Χ. Βάρβογλη και Ι.Χ. Σειραδάκη «Εισαγωγή στη σύγχρονη Αστρονομία» ενώ την ύλη της Αστροφυσικής καλύπτει, κατά κύριο λόγο, το βιβλίο του Frank H. Shu «Αστροφυσική. Δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος» (Ι και ΙΙ).

Ένθερμες ευχαριστίες στους αγαπητούς καθηγητές μας του τομέα Αστρονο­μίας-Αστροφυσικής Χαράλαμπο Βάρβογλη, Ιωάννη-Χιου Σειραδάκη (που δυστυχώς δεν είναι σήμερα ανάμεσά μας), Σταύρο Αυγολούπη και Λουκά Βλάχο, οι οποίοι ως διδάσκοντες βρίσκονται πίσω από το παρόν εγχείρημα, όσο και στους νεότερους συναδέλφους Δημήτρη Σαπαλίδη, Λάζαρο Πελέκα και Νίκο Κουτσόπουλο που έλεγξαν επιμελώς το αρχικό κείμενο.
Τίτλος βιβλίου:Ασκήσεις αστρονομίας και αστροφυσικής
Υπότιτλος βιβλίου:Αναλυτική παρουσίαση-λύση πανεπιστημιακών ασκήσεων
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Πράπας Φώτιος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604565689
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2021
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες