Η δύναμη της αγάπης

Εκλογή από τα κηρύγματά του
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2021
ISBN:
9789600369335
Σελίδες:
200
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η δύναμη της αγάπης
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Η δύναμη της αγάπης
«Ο άξονας και ο στόχος των ομιλιών-κηρυγμάτων του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν δεδηλωμένος και επίμονος: η υπέρβαση των φυλετικών διακρίσεων. Όλα τα επιχειρήματα υπηρετούσαν αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα πολιτικής θεολογίας του 20ού αιώνα. Η θεολογική προσέγγιση, το λατρευτικό πλαίσιο (προτεσταντικό και άρα απλουστευμένο, αλλά υπαρκτό), το ηθικό κύρος του ομιλητή ως ιεροκήρυκα και όχι ως “πολιτικού” στοχεύουν στο να καταδικάσουν τη φυλετική διάκριση όχι μόνο ως πράξη που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ως αμαρτία…»

Ευάγγελος Βενιζέλος


«Μας δώσατε, αιδεσιμότατε, παρακαταθήκες συμπεριφοράς, νόημα ζωής, φάρο πορείας, στίγμα ύπαρξης, κατεύθυνση πνεύματος και ψυχής. Μας βοηθήσατε στη διάγνωση των λαθών και των παρεκκλίσεών μας. Μας βοηθήσατε στην εύρεση θεραπείας των ουλών της κοινωνίας μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα... Μέσα μας πάλλεται η φλόγα της διαχρονικής ρήσης σας “I have a dream” και όλοι μαζί αρχίσαμε να ελπίζουμε σε έναν κόσμο με πράσινα δέντρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, έτσι όπως τον ύμνησε ο μοναδικός Λούις Άρμστρονγκ. We all have a dream now…»

Στρατής Παττακός


«Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον Κινγκ κυρίως έναν αγωνιστή για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα ήταν ένας ιερέας των βαπτιστών, με εξαιρετική μόρφωση στη θεολογία και τη φιλοσοφία. Η συλλογή με τα κηρύγματά του, αρκετά από τα οποία έχουν γραφτεί μέσα στη φυλακή, καθιστά απολύτως σαφές ότι το έργο του για τα δικαιώματα και οι αρχές του για τη μη-βίαιη αντίσταση είχαν τις ρίζες τους στη βαθιά χριστιανική πίστη και στον προσεκτικό θεολογικό προβληματισμό του…»

Γιάννης Στουρνάρας
Τίτλος βιβλίου:Η δύναμη της αγάπης
Υπότιτλος βιβλίου:Εκλογή από τα κηρύγματά του
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:King, Martin Luther, Jr., 1929-1968 (Συγγραφέας)
Νιάρχος, Θανάσης Θ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789600369335
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2021
Σημείωση:Πρόλογος: Ευάγγελος Βενιζέλος, Στρατής Παττακός, Γιάννης Στουρνάρας
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες