Περί έρωτος

Εκδότης:
Ροές
Έτος:
2021
ISBN:
9789602835197
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Περί έρωτος
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
Περί έρωτος
Στον τόμο περιλαμβάνονται εννιά διηγήματα με κοινή θεματολογία: τον έρωτα. Ο συγγραφέας δεν αναλώνεται σε κοινοτοπίες. Με τη φινέτσα του, τη χαρακτηριστική λεπτότητα της γραφίδας του, μετατρέπει τις αφηγήσεις του σε λογοτεχνική μελέτη του ερωτικού φαινομένου, ιδωμένου μέσα από διαφορετικά πρίσματα.
Έρωτες ανέλπιδοι, ανεκπλήρωτοι ή κι ανέκφραστοι (Περί έρωτος, Βέροτσκα, Το σπίτι με το μεσοπάτωμα)· έρωτες μεταμορφωτικοί, που οδηγούν τη ζωή σε άλλες, νέες ατραπούς (Η κυρία με το σκυλάκι, Η αρραβωνιαστικιά)· έρωτες ξεπεσμένοι, πλανεμένοι, ξεστρατισμένοι (Με την Άννα στον λαιμό, Η σουσουράδα)· έρωτες που έγιναν γάμος, άλλοτε εφιαλτικός, άλλοτε ανιαρός μα και –εν τέλει– ευτυχισμένος (Η σύζυγος, Η γυναίκα μου) – οι «περιπτώσεις» ποικίλλουν.
Περιδιαβαίνοντας σε μιαν ολόκληρη κοινωνία που στήνει μπροστά στα μάτια μας ο Τσέχοφ, ερχόμαστε σε επαφή με την εποχή του, αλλά και με τις πιο λεπτές πτυχές της ψυχής του και της δημιουργίας του. Τα διηγήματα της συλλογής στέκονται επάξια πλάι στη –δημοφιλέστερη στο ευρύ κοινό– θεατρική του παραγωγή, προσφέροντας την ευκαιρία για άλλη μιαν ανάγνωση –από διαφορετική εδώ αφετηρία– των βασικών τσεχοφικών θεμάτων, μορφών και τρόπων.
Τίτλος βιβλίου:Περί έρωτος
Εκδότης:Ροές
Συντελεστές βιβλίου:Chekhov, Anton Pavlovich, 1860-1904 (Συγγραφέας)
Σταθόγιαννης, Πάνος (Μεταφραστής)
Κιρσανίδου Νανά (Μεταφραστής)
Μπαρτσώκας Γιάννης (Επιμελητής)
ISBN:9789602835197
Σειρά εκδότη:Ρώσοι συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2021
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες