Ρουά ματ στο Βερολίνο

Η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση που διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο
Εκδότης:
Μίνωας
Έτος:
2021
ISBN:
9786180218732
Σελίδες:
460
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρουά ματ στο Βερολίνο
Τιμή εκδότη:€22,20
Η τιμή μας: €19,98
Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
Ρουά ματ στο Βερολίνο
Το πεπρωμένο του Βερολίνου σφραγίστηκε στη Διάσκεψη της Γιάλτας το 1945. Η πόλη, μαζί με την υπόλοιπη Γερμανία, επρόκειτο να διαμελιστεί μεταξύ των νικητριών δυνάμεων: των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Σοβιετικής Ένωσης. Στα χαρτιά αυτό φαινόταν μια ρεαλιστική λύση. Στην πραγματικότητα, οι τέσσερις δυνάμεις, αφού πλέον δεν συνδέονταν με τον κοινό στόχο να νικήσουν τη Γερμανία, επανήλθαν στην προπολεμική εχθρότητα και καχυποψία.
Αντίπαλα συστήματα, αντίπαλες ιδεολογίες και αντίπαλες προσωπικότητες μετέτρεψαν τη γερμανική πρωτεύουσα σε ένα εκρηκτικό πεδίο μάχης. Τα ερείπια αυτής της άλλοτε σπουδαίας πόλης σύντομα γέμισαν κατασκόπους, γκάνγκστερ και μαυραγορίτες, που όλοι τους επιδίωκαν να επωφεληθούν από την αναστάτωση.
Τίτλος βιβλίου:Ρουά ματ στο Βερολίνο
Υπότιτλος βιβλίου:Η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση που διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο
Τίτλος πρωτότυπου:Checkmate in Berlin. The Cold War showdown that shaped the Modern World
Εκδότης:Μίνωας
Συντελεστές βιβλίου:Milton, Giles, 1966- (Συγγραφέας)
Αργυροπούλου, Σταυρούλα (Μεταφραστής)
ISBN:9786180218732
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2021
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία

Milton, Giles, 1966-

Milton, Giles, 1966-
Ο Γκάιλς Μίλτον γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμσιρ το 1966 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι ιστορικός και συγγραφέας των επιτυχιών "The Riddle and the Knight", "White Gold", "Samurai William", καθώς και του βιβλίου "Χαμένος παράδεισος" (Μίνωας, 2008), το οποίο αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης και έχει ξεπεράσει τα 25.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα βιβλία του έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Ακόμα, έχει γράψει τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του Αλεξάντρα. Επίσης είναι δημοσιογράφος και ειδικεύεται στην ιστορία των ανακαλύψεων και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στις περισσότερες βρετανικές εφημερίδες καθώς επίσης και σε πολλές ξένες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Ανατολή. Ζει στο νότιο Λονδίνο με τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Μίλτον και για εκτενή βιβλιογραφία επισκεφτείτε τον ιστότοπό του www.gilesmilton.com, καθώς και το blog surviving-history-blogspot.com, όπου σε εβδομαδιαία βάση δημοσιεύει παράξενα και λιγότερο γνωστά γεγονότα και περιστατικά της Ιστορίας.

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες