Οι Γάλλοι φιλέλληνες στον αγώνα της ανεξαρτησίας

Η συμβολή των Γάλλων στην οργάνωση του Ελληνικού τακτικού στρατού κατά την περίοδο 1821-1831
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2021
ISBN:
9789605835767
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι Γάλλοι φιλέλληνες στον αγώνα της ανεξαρτησίας
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €14,25
στο καλάθι
Οι Γάλλοι φιλέλληνες στον αγώνα της ανεξαρτησίας
Η διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης αποτελεί ιστορικό ορόσημο πρώτου μεγέθους.
Θέλοντας να υπηρετήσουν και να ενισχύσουν την ιστορική γνώση και μνήμη, οι Εκδόσεις Παρισιάνου κατάρτισαν την εκδοτική σειρά «Φιλελληνική Βιβλιοθήκη», που θα εκταθεί σε ικανό αριθμό τόμων και θα περιλάβει πολύτιμες μαρτυρίες, απομνημονεύματα και βιογραφίες ονομαστών φιλελλήνων, σπάνια ντοκουμέντα καθώς και εμπεριστατωμένες μελέτες για τη ζωή και τη δράση τους.
Το βιβλίο «Οι Γάλλοι Φιλέλληνες στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας» της Αναστασίας Τσαγκαράκη, τρίτος τόμος της Φιλελληνικής Βιβλιοθήκης», αποτελεί μία ακόμη πολύτιμη συμβολή της συγγραφέως στη σχετική βιβλιογραφία. Προηγήθηκε «Ο Κατάλογος των Φιλελλήνων του Ερρίκου Φορνέζη», βιβλίο που εγκαινίασε τη σειρά και συνυπογράφει ο Κώστας Παπαηλιού, επιμελητής της «Φιλελληνικής Βιβλιοθήκης».
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να περιγράψει τον ρόλο των κύριων Γάλλων αξιωματικών στον σχηματισμό του Ελληνικού Τακτικού Στρατού κατά τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του, δηλαδή, από το 1821 έως το 1831, χρονολογία δολοφονίας του Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Η συμβολή των Γάλλων φιλελλήνων στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, είτε αποτέλεσε αποτέλεσμα προσωπικής πρωτοβουλίας είτε συνέπεια ενός δομημένου σχεδίου κάποιας φιλελληνικής επιτροπής, υπήρξε αναμφισβήτητα πολύτιμη. Παρομοίως, οι προσπάθειες στρατιωτικής οργάνωσης που κατέβαλαν οι Γάλλοι αξιωματικοί, τόσο κατά την επαναστατική όσο και κατά την Καποδιστριακή περίοδο, είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην ελληνική στρατιωτική πραγματικότητα και έθεσαν τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε ο Ελληνικός Τακτικός Στρατός. Έκτοτε, η γαλλική στρατιωτική παράδοση παρέμεινε ζωντανή στον Ελληνικό Στρατό κατά τη διάρκεια των αιώνων για να υπενθυμίζει, ακόμα και σήμερα, ότι η Γαλλία αποτελεί διαχρονικά για την Ελλάδα παραδοσιακό σύμμαχο και στρατηγικό εταίρο.
Τίτλος βιβλίου:Οι Γάλλοι φιλέλληνες στον αγώνα της ανεξαρτησίας
Υπότιτλος βιβλίου:Η συμβολή των Γάλλων στην οργάνωση του Ελληνικού τακτικού στρατού κατά την περίοδο 1821-1831
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Τσαγκαράκη Αναστασία (Συγγραφέας)
Παπαηλιού Κώστας (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605835767
Σειρά εκδότη:Φιλελληνική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2021
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες