Φίλιπποι. Η οικία της τέταρτης οικοδομικής νησίδας ανατολικά του Forum

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2021
ISBN:
9789601225210
Σελίδες:
390
Εξώφυλλο:
Μαλακό
 Φίλιπποι. Η οικία της τέταρτης οικοδομικής νησίδας ανατολικά του Forum
Τιμή εκδότη:€43,00
Η τιμή μας: €40,00
στο καλάθι
Φίλιπποι. Η οικία της τέταρτης οικοδομικής νησίδας ανατολικά του Forum
Το βιβλίο συγκεντρώνει τα αποτελέσματα των ερευνών στην τέταρτη οικοδομική νησίδα ανατολικά του Forum των Φιλίππων, η οποία ανασκάφηκε τη δεκαετία του 1990 από τον Τομέα Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Η μελέτη προέκυψε από τη συμμετοχή της συγγραφέως στην ανασκαφή και τα αποτελέσματά της βασίζονται στην επιτόπια έρευνα αλλά και στα ημερολόγια, τα σχέδια και το φωτογραφικό υλικό της ανασκαφής.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος δίνονται ιστορικά στοιχεία για την πόλη των Φιλίππων, με βάση τις γραπτές πηγές, τα νομίσματα, τα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και τη σύγχρονη βιβλιογραφία. Επίσης, παρουσιάζεται η πολεοδομική οργάνωση της πόλης με βάση τα σύγχρονα ανασκαφικά δεδομένα, γίνονται συγκρίσεις με άλλες πόλεις και εξάγονται συμπεράσματα για την εξέλιξη και τη μορφή της.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το ίδιο το συγκρότημα. Η νησίδα εντάσσεται στον πολεοδομικό ιστό και εξετάζονται συνοπτικά οι οδοί γύρω από αυτή. Στη συνέχεια, προδιορίζεται η λειτουργία των χώρων, η μορφή και η διακόσμηση των οικοδομημάτων και διακρίνονται χρονολογικά οι διάφορες φάσεις της οικίας.

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται πέντε κατάλογοι ευρημάτων. Πρόκειται για θραύσματα αρχιτεκτονικών γλυπτών, μαρμάρινα και λίθινα αντικείμενα, θραύσματα από γλυπτά ολόγλυφα, ιδεαλιστικά ή εικονιστικά, νομίσματα καθώς και αντικείμενα μικροτεχνίας που βρέθηκαν στην οικία.
Τίτλος βιβλίου: Φίλιπποι. Η οικία της τέταρτης οικοδομικής νησίδας ανατολικά του Forum
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Γούναρη, Εμμανουέλα Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601225210
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2021
Κατηγορίες:Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες