Πέρα από τον Οριενταλισμό

Συγκριτική προσέγγιση κινεζικής και ελληνικής φιλοσοφίας
Εκδότης:
Κονιδάρης
Έτος:
2007
ISBN:
9789603921073
Σελίδες:
269
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πέρα από τον Οριενταλισμό
Τιμή εκδότη:€17,25
Η τιμή μας: €15,53
στο καλάθι
Πέρα από τον Οριενταλισμό
"Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η Κίνα δεν έπαψε να γοητεύει τον Δυτικό άνθρωπο. Η απόσταση, η οργάνωση, ο εξωτισμός, το μυστήριο, τα πλούτη και οι ευκαιρίες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο σε αυτή τη μακροχρόνια, όσο και διφορούμενη σχέση. Άλλοτε ως ουτοπία, άλλοτε ως υπόδειγμα, άλλοτε ως μήλο της 'Εριδος και σήμερα ως νέο Ελντοράντο, η φαντασία του Δυτικού ανθρώπου δεν έπαψε να προβάλει τις δικές της συμβολικές αναπαραστάσεις στο Βασίλειο του Μέσου".

Το "Πέρα από τον Οριενταλισμό" παίρνει τις αποστάσεις του από την επικρατούσα αντίληψη δυο διαφορετικών και συχνά αντίθετων πολιτισμών, της Δύσης και της Ανατολής. Προσεγγίζει με κριτική διάθεση την κινεζική φιλοσοφία της ζωής και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία της γνώσης. Σκοπός του είναι η διερεύνηση και η συνειδητοποίηση των νοηματικών συνηθειών και των προτύπων που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση αυτών των φιλοσοφικών παραδόσεων. Μέσα από το βιβλίο αναδεικνύονται τα αξιώματα που θεμελιώνουν την κινεζική φιλοσοφία, ενώ συγχρόνως ανιχνεύονται κάποιες καλά εδραιωμένες αντιλήψεις σχετικά με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

Το "Παράρτημα" εξετάζει τη μακροζωία στην Κίνα ως φιλοσοφικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό και μυστικιστικό ιδεώδες. Περιγράφει παραδειγματικούς βίους μακρόβιων, καθώς και τους παράγοντες που θεωρούνται ότι συμβάλλουν στη μακροζωία.
Τίτλος βιβλίου:Πέρα από τον Οριενταλισμό
Υπότιτλος βιβλίου:Συγκριτική προσέγγιση κινεζικής και ελληνικής φιλοσοφίας
Εκδότης:Κονιδάρης
Συντελεστές βιβλίου:Μπενετάτου, Μαριάννα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603921073
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Ανατολικές Φιλοσοφίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες