Σταθμοί της ρωσσικής φιλοσοφίας

Εκδότης:
Εναλλακτικές Εκδόσεις
Έτος:
2007
ISBN:
9789604271009
Σελίδες:
146
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σταθμοί της ρωσσικής φιλοσοφίας
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Σταθμοί της ρωσσικής φιλοσοφίας
Με οδηγούς τα έργα του Ν. Berdiaeff ("Η Ρώσσικη Ιδέα"), του Ν. Ο. Lossky ("Ιστορία της ρωσσικής φιλοσοφίας"), του Β. Zenkovsky ("Ιστορία της ρωσσικής φιλοσοφίας") αλλά και του G. Florovsky ("Δρόμοι της ρωσσικής: θεολογίας") επιχειρείται εδώ μία κριτική παρουσίαση των κυριοτέρων ρευμάτων της ρωσσικής φιλοσοφικής σκέψεως του ιθ΄ και του κ΄ αι.

Από μεθοδολογικής πλευράς, το παρόν έργο παρακολουθεί την σκέψη των Ρώσσων διανοητών κατά χρονολογική και συνάμα θεματική σειρά και πάντοτε με κριτική διάθεση. Εκρίθη αναγκαίο να παραλειφθούν λεπτομέρειες του βίου των φιλοσόφων, παρόλον ότι πολλοί εξ αυτών είναι εντελώς άγνωστοι στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, αλλά και πολλές κρίσεις άλλων μελετητών φιλοσόφων επί των παρουσιαζομένων έργων, γεγονός που θα προσέδιδε στην μετά χείρας εργασία έναν μάλλον φιλολογικό χαρακτήρα.

Την παρούσα έκδοση υπαγόρευσαν κυρίως δυο λόγοι. Κατ' αρχάς, ότι δεν υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία μία συνολική ιστορική καταγραφή των απόψεων των κυριοτέρων Ρώσσων φιλοσόφων των δυο τελευταίων αιώνων. Έπειτα, το γεγονός ότι πολλές τοποθετήσεις (λ.χ. στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής φιλοσοφίας, της ηθικής φιλοσοφίας, της φιλοσοφικής ανθρωπολογίας) των Ρώσσων διανοητών διατηρούν μία ορισμένη επικαιρότητα.

Όπως και στα δύο προηγούμενα έργα (Ρώσσοι φιλόσοφοι, 2002 και Θέματα Ρωσσικής Φιλοσοφίας 2004), κατεβλήθη και εδώ προσπάθεια να ενσωματωθούν αποσπάσματα από τα έργα των Ρώσσων διανοητών, κατά μετάφραση του γράφοντος από το ρωσσικό πρωτότυπο, ώστε ο ειδικός μελετητής αλλά και ο απλός αναγνώστης να έρθουν σε άμεση επαφή με την ρωσσική σκέψη.
Τίτλος βιβλίου:Σταθμοί της ρωσσικής φιλοσοφίας
Εκδότης:Εναλλακτικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Μπαλτάς, Δημήτριος Β. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9604271008
9789604271009
Σειρά εκδότη:Θεωρία
Πρώτη έκδοση:Δεκέμβριος 2007
Τόμος:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες