Έργα (τ.6)

Σχεδιάσματα ομιλιών Α´ Μεγάλη Ἑβδομάδα
Εκδότης:
Ακρίτας
Έτος:
2016
ISBN:
9789603284390
Σελίδες:
606
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Έργα
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Έργα (τ.6)
91 ιδιόχειρα σχεδιάσματα των ομιλιών που εκφώνησε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, από το 1967 ως το τέλος της ζωής του, ως Αρχιμανδρίτης, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Τα εν λόγω σημειώματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, γιατί διασώζουν τον ιδιαίτερο γραφικό του χαρακτήρα, τον οποίο ο μελετητής θα δει να εξελίσσεται και να σχηματοποιείται με το πέρασμα των χρόνων. Κυρίως, όμως, είναι πολύτιμα, γιατί καταγράφουν και αποκαλύπτουν την εξέλιξη και την ωρίμανση της θεολογικής του σκέψης, αλλά και της Ποιμαντικής του ευθύνης, όταν πια ως Αρχιερεύς απευθύνεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας. Δημοσιεύονται αυτούσια, αλλά και δακτυλογραφημένα, προκειμένου ο μελετητής να μη δυσκολευτεί στην ανάγνωσή τους, αφού κάποιες φορές ο γραφικός του χαρακτήρας γίνεται δυσνόητος ή δυσδιάκριτος, λόγω και της παλαιότητας πολλών χειρογράφων.

Τον Τόμο προλογίζει ο Πρωτ. Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, εκλεκτός και στενότατος συνεργάτης του Μακαριστού Πρωθιεράρχου, υπεύθυνος του πολύτιμου αρχείου του. Την έρευνα, συλλογή και επιμέλεια των κειμένων έχει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, πνευματικό τέκνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου, ο οποίος υπογράφει και την εκτενή εισαγωγή.
Τίτλος βιβλίου:Έργα
Υπότιτλος βιβλίου:Σχεδιάσματα ομιλιών Α´ Μεγάλη Ἑβδομάδα
Εκδότης:Ακρίτας
Συντελεστές βιβλίου:Χριστόδουλος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603284390
Στοιχεία έκδοσης: 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες