Η αυτοθυσία της ελληνικής δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Μια μαρτυρία
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2020
ISBN:
9789600236231
Σελίδες:
376
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αυτοθυσία της ελληνικής δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Η αυτοθυσία της ελληνικής δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σχετικά πρόσφατης ιστορικής μας πορείας υπήρξε αναμφισβήτητα η τουρκική εισβολή στη Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, και η από τότε κατοχή και συνεχής λεηλασία του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το καλοκαίρι του 1974, ένα τμήμα του ελληνικού στρατού, η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), η οποία είχε σταλεί στη Κύπρο στις 16 Αυγούστου 1960, με βάση τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, βρέθηκε κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα των γεγονότων, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.
Μόνη και παντελώς αβοήθητη αντιμετώπισε ό,τι πιο εκλεκτό διέθεταν τότε οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και διεξήγαγε επικούς αγώνες χωρίς να λυγίσει. Το βιβλίο αυτό είναι μια μαρτυρία για την αυτοθυσία των αξιωματικών και των οπλιτών της ΕΛΔΥΚ οι οποίοι, με το αίμα και τον ιδρώτα τους, πότισαν τη κυπριακή γη.
Τα πολύτιμα στοιχεία που κατείχε ο συγγραφέας συνδυαζόμενα με τις έντονες εντυπώσεις και ανεξίτηλες μνήμες για τα γεγονότα που έζησε, ως αυτόπτης μάρτυρας, δίνουν τη δυνατότητα για μια ακριβή και αξιόπιστη καταγραφή τόσο της αυτοθυσίας των ανδρών της ΕΛΔΥΚ όσο και των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή.
Τίτλος βιβλίου:Η αυτοθυσία της ελληνικής δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Υπότιτλος βιβλίου:Μια μαρτυρία
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Δελλής, Σπυρίδων (Συγγραφέας)
ISBN:9789600236231
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2020
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες