Χανιά

Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2018
ISBN:
9789604649983
Σελίδες:
239
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Χανιά
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €31,50
Χανιά
Όλα υπάρχουν εδώ. Σε έναν τόπο ευλογημένο από τη φύση, μαγευτικό, ανεξάντλητο. Σε μια περιοχή που κατοικείται αδιάλειπτα επί πεντέμισι χιλιάδες χρόνια, διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμών της ανατολικής Μεσογείου. Ένα παλίμψηστο αρχιτεκτονικής, μια κιβωτός ιστορικής μνήμης γεμάτη αξίες.

Από εδώ πέρασαν Μινωίτες, Αχαιοί, Δωριείς, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Άραβες, Γενουάτες, Ενετοί, Τούρκοι, Εβραίοι, Αιγύπτιοι, Ευρωπαίοι. Και το αποτύπωμά τους -λιγότερο ή περισσότερο ευδιάκριτο σήμερα, πάντως αισθητό- πιστοποιεί πως ετούτος ο τόπος έζησε περιπέτειες ατελείωτες, καθώς ήταν το μήλον της έριδος για τους ισχυρούς κάθε εποχής. Η σημερινή πόλη των Χανίων υπήρξε κατ’ επανάληψη θύμα σεισμών, πολιορκήθηκε, πυρπολήθηκε, καταστράφηκε. Αλλά πάντοτε κατάφερνε να αναγεννηθεί.

Μέσα σε λίγα χιλιόμετρα ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Μια πόλη ονειρική, εμπνευστική, ερωτική. Αρχόντισσσα, πόλη των γιασεμιών για κάποιους, το διαμάντι της Κρήτης για άλλους, την είπαν Βενετία της Ανατολής. Χτισμένη στην αγκαλιά της θάλασσας, δίπλα στο απέραντο γαλάζιο του Κρητικού πελάγους, με γραφικά λιμανάκια και παραλίες χρυσαφένιες με καθαρά νερά. Στην ενδοχώρα, η κρητική φύση δίνει το δυναμικό της παρών : ένας εύφορος κάμπος, ανικρίζεις παντού ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές και αμπέλια, συναντάς φαράγγια, οροπέδια, σπήλαια, υδροβιότοπους, μονοπάτια και διαδρομές μοναδικού ενδιαφέροντος. Και στα νότια, φυσικό σύνορο, δεσπόζει η αυστηρή οροσειρά, τα Λευκά Όρη, οι Μαδάρες για τους ντόπιους, διαχρονικό ορμητήρι και καταφύγιο επαναστατών.

Αυτός ο τέλειος τόπος, κατά τον Γιώργο Σεφέρη, σε καλεί να τον εξερευνήσεις, να αφεθείς στα θέλγητρα και τις αντιθέσεις του.
Τίτλος βιβλίου:Χανιά
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Κουκουράκης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Γιαννέλος, Γιάννης (Φωτογράφος)
ISBN:9789604649983
Στοιχεία έκδοσης: 2018
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες