Smart Babies: Η συναισθηματική, κοινωνική και πολλαπλή νοημοσύνη του παιδιού
Υπάρχουν, άραγε, συνταγές για να κάνουμε έξυπνα και ψυχικά ανθεκτικά παιδιά;
Όλα έχουν να κάνουν με τη νοημοσύνη. Όλος ο τρόπος που επιλέγουμε να ζήσουμε, επηρεάζει τον τρόπο που εξελίσσουμε την ευφυΐα μας. Οποιαδήποτε εμπειρία βιώνουμε, μας κάνει πιο έξυπνους, γιατί μας προσφέρει μια νέα οπτική που δεν είχαμε πιο πριν. Καθένας μας εξελίσσει τη νοημοσύνη του με έναν απόλυτα δικό του ρυθμό και με γνώμονα διαφορετικές ψυχικές και συναισθηματικές προτεραιότητες. Όλοι, όμως, έχουμε ένα κοινό καταλύτη: τη συναισθηματική ασφάλεια και την έμπνευση από το περιβάλλον μας και τους ανθρώπους γύρω μας.
Το βιβλίο αυτό ενδιαφέρεται να εμπνεύσει γονείς και εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν ένα υγιές και γόνιμο έδαφος για να εκδηλώσουν τα παιδιά, από τη βρεφική κιόλας ηλικία, την καλύτερη δυνατή νοητική, συναισθηματική και ψυχική δυναμική τους και να "ανθίσουν" ελεύθερα.
Κονδύλη - Μπασούκου Ελένη
Η Ελένη Κονδύλη - Μπασούκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Αρχικά σπούδασε ρομανική φιλολογία και στη συνέχεια βυζαντινή και κλασική αραβική φιλολογία και ιστορία. Η διδακτορική της διατριβή αφορά τις σχέσεις βυζαντινής και αραβικής λογοτεχνίας. Εργάστηκε στο Κέντρο Αραβικής Φιλοσοφίας και στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Λουβέν, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας του Βελγίου. Το 1993 βραβεύτηκε από την Ακαδημία του Βελγίου. Διδάσκει αραβικό πολιτισμό και αραβική λογοτεχνία ως επίκουρη καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξέδωσε τα έργα: Stéphanitès kai Ichnélatès, traduction grecque du Kitâb Kalîla wa-Dimna. Étude lexicologique et littéraire (Peeters, Louvain, Paris 1997), Εισαγωγή στη Λογοτεχνία των Αράβων (βελτιωμένη έκδοση Πεδίο 2017), Οι Αναλογίες και οι Αρχές, σχολιασμένη μετάφραση της ομώνυμης ποιητικής συλλογής του Άραβα ποιητή Άδωνη (Ελληνικά Γράμματα 2003 και 2019), Αραβικός Πολιτισμός (Πεδίο 2016), Λάθος τρένο (Ελληνικά Γράμματα 2006), Ειδήσεων και θηρίων (Ενδυμίων 2009).