Από τον Κάδμο στον Διόνυσο

Ένα ταξίδι στους μύθους της Θήβας
Εκδότης:
Οσελότος
Έτος:
2020
ISBN:
9789605649302
Σελίδες:
40
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από τον Κάδμο στον Διόνυσο
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Από τον Κάδμο στον Διόνυσο
Κατά τη διάρκεια των αρχαίων χρόνων οι μύθοι μεταδίδονταν διά στόματος και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Αποτελούσαν βασικό στοιχείο του πολιτισμικού λόγου, το οποίο συνδέθηκε άμεσα με τη μόρφωση και την παιδεία των ανθρώπων, δίνοντας εύρος στις ανθρώπινες αξίες. Γι’ αυτό η Ελληνική Μυθολογία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

Η Θήβα είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας και αδιαμφισβήτητα πρόκειται τόσο για μια ιστορική όσο και για μια από τις πιο μυθικές πόλεις. Σίγουρα το μυθολογικό της υπόβαθρο δεν περιορίζεται στη γέννηση και στα κατορθώματα του Ηρακλή· απεναντίας, πολυάριθμοι είναι οι μύθοι που σχετίζονται με την ίδρυσή της, τους απογόνους του Κάδμου και τη μοίρα τους, τον θηβαϊκό κύκλο και άλλες μικρότερες θεότητες, όπως τους Κάβειρους.

Αξίζει λοιπόν να γνωρίσουμε κάποιους από αυτούς, ξεκινώντας από τον ιδρυτή της Θήβας, τον Κάδμο, και φτάνοντας στο -με καταγωγή από τη γενιά του Κάδμου- τυχερό, θεϊκό παιδί, τον Διόνυσο, τον θεό του Κρασιού, του Γλεντιού, αλλά και του Δράματος.
Τίτλος βιβλίου:Από τον Κάδμο στον Διόνυσο
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα ταξίδι στους μύθους της Θήβας
Εκδότης:Οσελότος
Συντελεστές βιβλίου:Χρήστου Ζωγραφιά (Συγγραφέας)
Κακαβιά, Εμμανουέλα (Εικονογράφος)
ISBN:9789605649302
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2020
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Μυθολογία
Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες