Η σχισμή

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2008
ISBN:
9789600346756
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σχισμή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η σχισμή
Η νέα κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντόρις Λέσινγκ, μια από τις σπουδαιότερες εν ζωή συγγραφείς, στο νέο της αυτό μυθιστόρημα μας καλεί να φανταστούμε μια μυθική κοινωνία, απαλλαγμένη από σεξουαλικά ένστικτα, μια κοινωνία χωρίς φθόνο και αντιπαλότητες - μια κοινωνία χωρίς άντρες.

Ένας ηλικιωμένος Ρωμαίος συγκλητικός αποφασίζει να συγγράψει ένα ιστορικό έργο, που θα είναι πιθανότατα και το τελευταίο της ζωής του, με κεντρικό θέμα τη δημιουργία του ανθρώπου.
Αφηγείται, λοιπόν, την ιστορία των Σχισμών, μιας πανάρχαιας κοινότητας γυναικών που ζει σε μια παράκτια Εδέμ, αποκλεισμένη από ένα ψηλό βουνό. Οι Σχισμές ούτε γνωρίζουν το αντρικό φύλο ούτε και το έχουν ανάγκη -όπως η παλίρροια που βρέχει τα πόδια τους, έτσι και η τεκνοποίηση καθορίζεται από τις φάσεις της σελήνης, ενώ φέρνουν στον κόσμο μόνο θηλυκά παιδιά. Όταν, όμως, γεννιέται απροσδόκητα ένα παράξενο, διαφορετικό βρέφος -ένα αγόρι-, απειλείται άμεσα η αρμονική διαβίωση
της ανέραστης κοινότητας.

Σε αυτό το συναρπαστικό, νέο μυθιστόρημά της, η Λέσινγκ αντιμετωπίζει κατά μέτωπο το πώς δύο
τόσο όμοια κι όμως τόσο απόλυτα διαφορετικά πλάσματα, όπως ο άντρας και η γυναίκα, καταφέρνουν να συμβιώνουν στον κόσμο και με ποιο τρόπο οι διαφορές του φύλου επηρεάζουν την κάθε πτυχή της ύπαρξής μας.
Τίτλος βιβλίου:Η σχισμή
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The Cleft
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Lessing Doris (Συγγραφέας)
Κοβαλένκο, Τόνια (Μεταφραστής)
ISBN:9789600346756
Σειρά εκδότη:Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες