Γαιοθάλασσα: Οι τάφοι του Άτουαν (τ.2)

Εκδότης:
Αίολος
Έτος:
2019
ISBN:
9789605212704
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γαιοθάλασσα: Οι τάφοι του Άτουαν
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Γαιοθάλασσα: Οι τάφοι του Άτουαν (τ.2)
Οι "Τάφοι του Άτουαν" είναι το δεύτερο βιβλίο του κύκλου της "Γαιοθάλασσας". Εδώ μεταφερόμαστε στο απομακρυσμένο σύμπλεγμα των Καργκάδων, όπου οι ανοιχτόχρωμοι και πολεμοχαρείς κάτοικοί τους λατρεύουν τα πνεύματα των Μεγάλων Παλαιών, των μακρινών προγόνων τους, και αποστρέφονται τη μαγεία. Οι Τάφοι των Ακατονόμαστων στο νησί του Άτουαν είναι ο πιο ιερός τόπος της λατρείας και φυλάσσεται από μια μικρή κοινότητα ιερειών και ευνούχων με επικεφαλής τη μεγάλη Ιέρεια.

Στα πέντε της η μικρή Τενάρ θα γίνει η μεγάλη Ιέρεια, αλλά θα χάσει τα πάντα: την οικογένεια, το σπίτι και το όνομά της· θα γίνει η Άρχα, η Φαγωμένη, ταγμένη φύλακας των Τάφων και της λατρείας των Μεγάλων Παλαιών.

Κι ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη σκληρή και μονότονη νέα της ζωή, ένας άγνωστος εισβάλλει στον υπόγειο λαβύρινθο κάτω από τους Τάφους. Τι επιδιώκει ο εισβολέας; Τι θα σημάνει αυτό το γεγονός για την Τενάρ;


Η "Γαιοθάλασσα" είναι ένας κόσμος με αμέτρητα νησιά, το καθένα με τον δικό του πολιτισμό. Εκεί λέγεται ότι κατοικούν τα αρχαιότερα και σοφότερα πλάσματα του κόσμου, οι δράκοι. Οι νησιωτικές αυτές κοινωνίες αποδέχονται τη μαγεία ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, ενώ καθετί έχει κι ένα μυστικό όνομα, που όποιος το γνωρίζει, έχει την εξουσία πάνω σε αυτό.

Ο φανταστικός κόσμος της Γαιοθάλασσας έχει συγκριθεί με τη Μέση-Γη του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν και τη Νάρνια του Κ.Σ. Λιούις. Η δημιουργός του, η σπουδαία Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, έγραψε πέντε μυθιστορήματα και σειρά διηγημάτων που εκτυλίσσονται στα νησιά του αρχιπελάγους και συγκαταλέγονται στα κλασικά έργα της φανταστικής λογοτεχνίας.

Οι εκδόσεις Αίολος επανεκδίδουν στα ελληνικά τα βιβλία της "Γαιοθάλασσας" με την προσθήκη σε κάθε τόμο επιλόγου από την ίδια τη συγγραφέα.


Βιβλία στην ίδια σειρά:
Τίτλος βιβλίου:Γαιοθάλασσα: Οι τάφοι του Άτουαν
Τίτλος πρωτότυπου:The Tombs of Atuan
Εκδότης:Αίολος
Συντελεστές βιβλίου:Le Guin, Ursula K.,1929-2018 (Συγγραφέας)
Ιωαννίδου, Λίλη (Μεταφραστής)
ISBN:9789605212704
Σειρά εκδότη:Γαιοθάλασσα
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2019
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Μυθιστόρημα Φαντασίας
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες