Τα πάθη και ο σταυρός του Κυρίου

Εκδότης:
Λύχνος
Έτος:
2004
ISBN:
9789607097941
Σελίδες:
88
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα πάθη και ο σταυρός του Κυρίου
Τιμή εκδότη:€6,79
Η τιμή μας: €6,11
Τα πάθη και ο σταυρός του Κυρίου
Η πραγματεία "Εις το πάθος του Κυρίου και εις τον σταυρόν", έχοντας ως αφετηρία το Ματθαίου 27, 33-36 (Και ελθόντες εις τόπον λεγόμενον Γολγοθά, ο εστί Κρανίου τόπος λεγόμενος... Και καθήμενοι ετήρουν αυτόν εκεί), αναλύει διεξοδικά το Πάθος του Κυρίου και τις προεκτάσεις του. Με οδηγό τους αγίους και κυρίως τον απόστολο Παύλο, αφού κατηγορηματικά βεβαιώνει ότι αυτά που λέει ο Θεός είναι απολύτως αξιόπιστα, αναφέρεται στο γεγονός ότι οι προφητείες εκπληρώθηκαν όλες στο πρόσωπο του Χριστού. Εξηγεί γιατί σταυρώθηκε στο Γολγοθά, πάνω από τον τάφο του Αδάμ (κατά την παράδοση), γιατί δεν πίστεψαν σ' αυτόν οι Ιουδαίοι, τα τεχνάσματα του διαβόλου σε βάρος του Χριστού, που όμως έφεραν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
Επίσης αναφέρεται στα θαυμαστά αποτελέσματα του σταυρικού θανάτου του Κυρίου, τις συνέπειες της στάσης των Ιουδαίων, την προσέλκυση των ειδωλολατρών και στον τρόπο με τον οποίο οφείλουν οι χριστιανοί να σηκώνουν το σταυρό.
Παρόλο που για την πραγματεία αυτή υπάρχουν αμφιβολίες, αν είναι γνήσιο έργο του Μ. Αθανασίου, το περιεχόμενο της είναι κατά πάντα ορθόδοξο, δυνατό και εποικοδομητικό.
Τίτλος βιβλίου:Τα πάθη και ο σταυρός του Κυρίου
Εκδότης:Λύχνος
Συντελεστές βιβλίου:Αθανάσιος ο Μέγας (Συγγραφέας)
Λέκκος, Ευάγγελος Π. (Μεταφραστής)
Λέκκος, Ευάγγελος Π. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607097941
Σειρά εκδότη:Η Σοφία των Πατέρων
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες