Εγχειρίδιο σπουδών στην αναπηρία

Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2019
ISBN:
9789605460433
Σελίδες:
798
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εγχειρίδιο σπουδών στην αναπηρία
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €54,00
στο καλάθι
Εγχειρίδιο σπουδών στην αναπηρία
Ένας ολοκληρωμένος συλλογικός τόμος για τις διαφορετικές οπτικές θεω­ρήσεις της αναπηρίας που αναδύονται από τον νεοσύστατο κλάδο των Σπουδών στην Αναπηρία. Η πολυπλοκότητα προσδιορισμού της έν­νοιας οδήγησε στην ανάπτυξη ενός θεωρητικού διαλόγου, στο πλαίσιο των Σπουδών στην Αναπηρία, ο οποίος χαρακτηρίζεται από πολυφωνία αλλά και από μια ενοποιητική αρχή της απόρριψης του ιατρικού μοντέλου ως βάση κατανόησης της βλάβης και της αναπηρίας. Η θεωρητικοποίηση της αναπηρίας κινείται σε διαφορετικούς άξονες μέσω ποικίλων ερμηνευτικών προσεγγίσεων, που άλλοτε εστιάζουν στην πολιτική των δομών και στην πολιτική της ταυτότητας, και άλλοτε κινούνται στην κατεύθυνση των βιολογικών, κοινωνικών και βιοκοινωνικών προσεγγίσεων της βλάβης.

Οι Σπουδές στην Αναπηρία αποτελούν ένα αναδυόμενο πεδίο που εδράζεται στις κοινωνικές και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Η πολυεπιστημονικότητα του πεδίου παράγει γλωσσικό πλουραλισμό και διατηρεί ζωντανό τον διάλογο αναφορικά με τη νοηματοδότηση της αναπηρίας. Ο θεωρητικός και εννοιολογικός προσανατολισμός αυτών των κλάδων σε συνεργασία με τον λόγο του αναπηρικού ακτιβισμού διαμορφώνουν ένα πλαίσιο κριτικής θεώρησης των επίμονων θεμάτων που αφορούν την αναπηρία.

Το βιβλίο απευθύνεται στο ακαδημαϊκό κοινό, σε αναπηρικές οργανώσεις αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν πολιτικές σχετικές με την αναπηρία.
Τίτλος βιβλίου:Εγχειρίδιο σπουδών στην αναπηρία
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Albrecht, Gary L. (Συγγραφέας)
Seelman, Katherine D. (Συγγραφέας)
Bury, Michael (Συγγραφέας)
Λυμπεροπούλου, Χαρά (Μεταφραστής)
Φαλτσέτα, Αικατερίνη (Μεταφραστής)
Ζώνιου - Σιδέρη, Αθηνά (Επιμελητής)
Ντεροπούλου - Ντέρου, Ευξοδία (Επιμελητής)
ISBN 10:
ISBN 13:
9605460432
9789605460433
Πρώτη έκδοση:Μάιος 2019
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες