Αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τον εαυτό μου
"Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε εδώ επιδιώκει, μέσα από τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης, να προλάβει σε πρωτογενές επίπεδο την ανάπτυξη της αρνητικής εικόνας σώματος και εαυτού στο παιδί και στον έφηβο εξαιτίας του μη ιδανικού σώματός του. Ουσιαστικά, είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας. Μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να μάθουν να αγαπούν περισσότερο τον εαυτό τους αναγνωρίζοντας τις ικανότητές τους, αποδεχόμενοι το σώμα τους και δίνοντας λιγότερη σημασία στη σωματική τους εικόνα και περισσότερη στα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους".
Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο πρακτικό οδηγό, που σίγουρα θα βοηθήσει όσους θελήσουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Εκτός από τη βασική ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και τις διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία, περιλαμβάνει δοκιμασμένες δραστηριότητες, παιχνίδια και ασκήσεις για την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών των έφηβων μαθητών τόσο μέσα στη σχολική τάξη όσο και έξω από αυτήν, αλλά και για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους. Ένα χρηστικό εργαλείο και ένα εξαιρετικό βοήθημα στα χέρια των ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών και γονιών.

Πέγκα, Έλενα
Η Έλενα Πέγκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θέατρο και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Wesleyan στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ (Β.Α.), και σενάριο-συγγραφή θεατρικών έργων στο University of Southern California του Λος Άντζελες (Μ.Α.). Στις ΗΠΑ έζησε 10 χρόνια, όπου άρχισε την καριέρα της ανεβάζοντας έργα σε πρωτοποριακά θέατρα της Νέας Υόρκης. Στη δεκαετία του '90 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να γράφει θέατρο, πεζογραφία και σενάρια. Θεατρικά έργα: "6 νούμερα ζήλιας" (Αμόρε 1998), "The Greek Alien & τα δηλητήρια της θάλασσας" (Φούρνος 1999), "Ένας βασιλιάς που ακούει" (επίσημη συμμετοχή στην 7η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών στη Λισαβόνα), "Βαλς Εξιτασιόν" (σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά), που παίχτηκε στην Αθήνα, στον Βόλο και στη Φραγκφούρτη, "Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης" (σκηνοθεσία Μ. Σαντοριναίου), "3-0-1 Μεταφορές" (Εθνικό Θέατρο 2000), "Όταν χορεύουν οι Go-Go Dancers" (Booze, 2002). To έργο της "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα" βασισμένο στο παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν ανέβηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 1999 στο κλαμπ +Soda, σε μορφή πολυθεάματος, με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά και στις Ροές το 2009, επίσης "H Nellys βγάζει βόλτα τον σκύλο της" (Δημήτρια 2003), "Καινούργιοι φίλοι" (Κ.Θ.Β.Ε. 2006), "Φαίδρα η Άλκηστη" (Δελφοί 2007), "Η γυναίκα του Γκόρκι" (The Present Co., NYC 1999 και Ροές 2009), "Νάρκισσος" (Φεστιβάλ Αθηνών, 2011). Κείμενά της θεατρικά και πεζά έχουν μεταφραστεί στα ολλανδικά, σουηδικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, και έχουν παρουσιαστεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη, στη Λισσαβόνα, στην Ολλανδία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης έγραψε το σενάριο για την βραβευμένη ταινία του Λάκη Παπαστάθη "Το μόνον της ζωής του ταξίδειον". Διδάσκει γραφή θεατρικού έργου στο Τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα θεατρικά της έργα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Νεφέλη" ενώ τα πεζά της από τις εκδόσεις "Άγρα". Η συλλογή διηγημάτων της "Σφιχτές ζώνες και άλλα δέρµατα" τιμήθηκε με το βραβείο διηγήματος του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, το 2012.