Η ιστορία της δυτικής επιστήμης

Από τα γραπτά του Αριστοτέλη ως τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης
Εκδότης:
Ροπή
Έτος:
2022
ISBN:
9786185289669
Σελίδες:
360
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ιστορία της δυτικής επιστήμης
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Η ιστορία της δυτικής επιστήμης
Η Susan Wise Bauer μας προσφέρει ένα ευκολοδιάβαστο και διασκεδαστικό βιβλίο που μας ξεναγεί στα μονοπάτια της ανάπτυξης της σύγχρονης επιστήμης. Πολύ συχνά, η δημόσια συζήτηση για τον ρόλο της επιστήμης διεξάγεται από δημοσιογράφους, ψηφοφόρους ή πολιτικούς που δεν έχουν επιστημονική εκπαίδευση. Το βιβλίο Η Ιστορία της Δυτικής Επιστήμης αποτυπώνει τη χαρά που προσφέρει η ανάγνωση των πρωτότυπων επιστημονικών κειμένων αλλά και τη σημασία τους, και μας οδηγεί πίσω στα αριστουργήματα της επιστημονικής σκέψης που άλλαξαν τον τρόπο που συλλαμβάνουμε τον κόσμο μας και τους εαυτούς μας.

Τα 28 συνοπτικά κεφάλαια του βιβλίου οδηγούν τους αναγνώστες από τα πρώτα επιστημονικά κείμενα του Ιπποκράτη, του Πλάτωνα, και του Αριστοτέλη στα κλασικά έργα του 20ου αιώνα στα πεδία της βιολογίας, της φυσικής και της κοσμολογίας. Η Ιστορία της Δυτικής Επιστήμης αρχίζει από τις πρώτες ερευνητικές απόπειρες της ανθρωπότητας και φτάνει έως το φαινόμενο της πεταλούδας, ταξιδεύοντάς μας από τη γέννηση της επιστημονικής μεθόδου στην ανάδυση των γεωλογικών επιστημών και την άνθιση της σύγχρονης βιολογίας.

Κάθε κεφάλαιο προτείνει ένα ή περισσότερα κλασικά βιβλία και παρέχει σαφείς εξηγήσεις για τον μηχανισμό πίσω από κάθε επιστημονική έννοια. Το βιβλίο μας αποκαλύπτει ότι η επιστήμη είναι ένα δραματικό εγχείρημα στο οποίο επιδίδονται κάποιες από τις πλέον χαρακτηριστικές προσωπικότητες της ιστορίας. Μας υπενθυμίζει ότι η επιστημονική έρευνα είναι μια ανθρώπινη αναζήτηση – ένας ουσιαστικός, ενίοτε βαθιά προσωπικός, μερικές φορές ελαττωματικός, συχνά λαμπρός τρόπος κατανόησης του κόσμου.
Τίτλος βιβλίου:Η ιστορία της δυτικής επιστήμης
Υπότιτλος βιβλίου:Από τα γραπτά του Αριστοτέλη ως τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης
Τίτλος πρωτότυπου:The Story of Western Science: From the Writings of Aristotle to the Big Bang Theory
Εκδότης:Ροπή
Συντελεστές βιβλίου:Wise Bauer Susan (Συγγραφέας)
Τάκης, Κωνσταντίνος (Μεταφραστής)
ISBN:9786185289669
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2022
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Θετικές
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες