Τα μεταφυσικά θεμέλια της μυστικής

Εκδότης:
Δρόμων
Έτος:
2008
ISBN:
9789608330863
Σελίδες:
202
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα μεταφυσικά θεμέλια της μυστικής
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Τα μεταφυσικά θεμέλια της μυστικής
Τριάντα χρόνια μετά τη συγγραφή τους και εικοσιοκτώ μετά τη δημοσίευσή τους, τα "Μεταφυσική θεμέλια της μυστικής" γνωρίζουν τη δεύτερη έκδοσή τους και αυτό χάρη στην επίμονη θέληση του φίλου, συνεργάτη, λογίου και εραστή του καλού βιβλίου, κυρίου Ζώη Μπενάρδου, των εκδόσεων "Δρόμων". Τον ευχαριστώ θερμά.
Είχαν προηγηθεί νεανικά κείμενα και βιβλία, ακολούθησαν και άλλα πολλά, μαρτυρίες άπαυστης φιλοσοφικής μέριμνας και ακλινούς αναζήτησης. Είναι φυσικό να επήλθαν διαφοροποιήσεις με το διαρκές άνοιγμα στις πηγές της φιλοσοφικής και της πνευματικής γενικότερα δημιουργίας, αλλά βασικές θέσεις του δοκιμίου παραμένουν καθοριστικές και αμετάβλητες. Δε θα δεχόμουν την επανέκδοσή του, αν, ό,τι ακολούθησε, κάλυπτε πλήρως το πνεύμα του, ό,τι δηλαδή επιχειρήθηκε και καταγράφηκε πριν τόσα χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι ο τίτλος προκαλεί κατά κάποιο τρόπο, αλλά το σημαντικό δεν προσεγγίζεται παρά με την οριακή αναζήτηση και με το ειλικρινές πάθος αναστροφής με το ίδιο το ανθρώπινο είναι, όπως αποκαλύπτεται απ' τις εμπνοές των φιλοσόφων, των στοχαστών, των καλλιτεχνών, των μυστικών, των επιστημόνων. Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν να κατοπτεύσουν οι σελίδες που ακολουθούν χωρίς προ καταλήψεις, χωρίς ψευδοβεβαιότητες και τεχνάσματα, χωρίς εγκλεισμούς σε στερεότυπα, αλλά με σεβασμό στις πηγές, στο μόχθο αιώνων, στις παναθρώπινες αναζητήσεις οι οποίες με τη φιλοσοφική μαρτυρία ντύνονται τη χλαμύδα της ωραιότητάς τους. [...]
Τίτλος βιβλίου:Τα μεταφυσικά θεμέλια της μυστικής
Εκδότης:Δρόμων
Συντελεστές βιβλίου:Μακρής, Νίκος, 1947- (Συγγραφέας)
ISBN:9789608330863
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες