Ριπ Βαν Ουίνκλ

Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη
Εκδότης:
Στοχαστής
Έτος:
2016
ISBN:
9789603032298
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ριπ Βαν Ουίνκλ
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Ριπ Βαν Ουίνκλ
[...] «και τώρα ο Ίκαμποντ έριξε μια ματιά πίσω του για να δει αν ο διώχτης του θα εξαφανιζόταν, σύμφωνα με τον κανόνα, μέσα σε μια λάμψη από φωτιά και θειάφι. Ήταν ακριβώς τη στιγμή που είδε το στοιχειό να σηκώνεται στους αναβατήρες του και την ίδια ώρα να σφεντουρίζει κατά πάνω του το κεφάλι του. Ο Ίκαμποντ προσπάθησε ν' αποφύγει το φοβερό βλήμα, ήταν όμως πολύ αργά. Προσγειώθηκε στο κρανίο του μ' ένα τρομερό πάταγο. Ο Ίκαμποντ κατρακύλισε στο χώμα και ο Μπαρούτης, το μαύρο άλογο κι ο στοιχειωμένος καβαλάρης προσπεράσανε σαν ανεμοστρόβιλος».
Τοπικές ιστορίες, εσπερινές δεισιδαιμονίες, στοιχειωμένοι θρύλοι, αλλά και βαθιά ανατομία του ανθρώπινου χαρακτήρα, της μικρής ουσιαστικής λεπτομέρειας, που αποτελεί την αναγκαία ψηφίδα στο μεγάλο ψηφιδωτό του καθημερινού βίου, αυτά είναι τα συστατικά για τη λογοτεχνική αρτιότητα του Ίρβινγκ. Συνεπαρμένος και ο ίδιος από τη σαγήνη του μύθου, ο Ουάσινγκτον Ίρβινγκ γοητεύει εδώ και 200 χρόνια το αναγνωστικό κοινό με τις σύντομες ιστορίες του.
Ο "Ριπ Βαν Ουίνκλ" και ο "Μύθος της κοιμισμένης κοιλάδας" είναι δύο διηγήματα που έγιναν στη στιγμή κλασικά. Ένα μικρό δείγμα από το μεγάλο του έργο, που η παγκόσμια κριτική κατάταξε στα αριστουργήματα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας. Ο Ριπ, μία ημέρα, ενώ περιπλανάται στα βουνά πίνει ένα μαγικό ποτό που θα τον κοιμίσει επί 20 χρόνια! Στη διάρκεια αυτή θα χάσει μία από τις πιο συναρπαστικές περιόδους στην ιστορία της χώρας του - την Αμερικανική Επανάσταση... Αντίστοιχα, σε μια στοιχειωμένη κοιλάδα η παρουσία ενός ακέφαλου σώματος πάνω σ' άλογο παίξει απροκάλυπτα με το αίσθημα του ανθρώπινου τρόμου. Μερικοί λένε πως είναι το φάντασμα κάποιου Γερμανού στρατιώτη, που το κεφάλι του κόπηκε από μια μπάλα κανονιού σε μια ανώνυμη μάχη στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Το φάντασμα τρέχει με τ' άλογο στο πεδίο της μάχης αναζητώντας μέσα στη νύχτα το κεφάλι του και είναι γνωστό με το όνομα του Ακέφαλου Καβαλάρη της Κοιμισμένης Κοιλάδας... Αυτή, λοιπόν, τη συναρπαστική ιστορία του Ακέφαλου Καβαλάρη αφηγείται ο Ουάσινγκτον Ίρβινγκ και πάνω στην ιστορία αυτή στηρίχθηκε όλη η μετέπειτα συγγραφική και κινηματογραφική παράδοση.
Τίτλος βιβλίου:Ριπ Βαν Ουίνκλ
Υπότιτλος βιβλίου:Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη
Εκδότης:Στοχαστής
Συντελεστές βιβλίου:Irving, Washington, 1783-1859 (Συγγραφέας)
Σακκέτας, Θάνος (Μεταφραστής)
ISBN:9789603032298
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Μυθιστόρημα Φαντασίας
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες