Χρήμα, τράπεζες, αγορές και διαχείριση κινδύνων

Εκδότης:
Δίσιγμα
Έτος:
2018
ISBN:
9786185242220
Σελίδες:
624
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χρήμα, τράπεζες, αγορές και διαχείριση κινδύνων
Τιμή εκδότη:€45,00
Η τιμή μας: €40,50
Χρήμα, τράπεζες, αγορές και διαχείριση κινδύνων
Το βιβλίο "Χρήμα, τράπεζες, αγορές και διαχείριση κινδύνων", απευθύνεται σε στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, στελέχη επιχειρήσεων, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σε θέματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Τραπεζικής Οικονομικής, Λειτουργίας Αγορών και Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων.

Στο βιβλίο περιγράφεται η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και των αγορών χρήματος και κεφαλαίου σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο και παρουσιάζονται τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που αφορούν μετοχές, ομόλογα και παράγωγα καθώς και η λειτουργία των χρηματιστηρίων και των Εταιρειών Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα παρουσίασης και ανάλυσης μεθόδων Διαχείρισης Κινδύνων στα τραπεζικά ιδρύματα καθώς επίσης και στο κανονιστικό πλαίσιο της Συνθήκης Βασιλείας ΙΙ και ΙΙΙ με πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα. Περιγράφονται επίσης όλοι οι κίνδυνοι που αφορούν τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως Πιστωτικός κίνδυνος, Κίνδυνος Ρευστότητας, Κίνδυνος Αγοράς, Λειτουργικός Κίνδυνος, Κίνδυνος Συγκέντρωσης, Κίνδυνος Επιτοκίων.

Επιπλέον αναλύονται θέματα που αφορούν Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Κινδύνων με χρήση Παραγώγων Προϊόντων, όπως τα Δικαιώματα Προαίρεσης (Οptions), οι Άνευ Όρων Προθεσμιακές Συμφωνίες (Forwards, Futures) και οι Συμφωνίες Ανταλλαγής Χρηματικών ροών (Swaps) κλπ.

Σε όλες τις ενότητες περιλαμβάνονται παραδείγματα και πρακτικές εφαρμογές που καθιστούν κατανοητές ακόμη και τις πιο σύνθετες έννοιες της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής.

Αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό και πηγή γνώσης στα εξής θέματα: Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου, Χρηματοοικονομική Μηχανική και Διαχείριση Κινδύνων.
Τίτλος βιβλίου:Χρήμα, τράπεζες, αγορές και διαχείριση κινδύνων
Εκδότης:Δίσιγμα
Συντελεστές βιβλίου:Συλλιγάρδος, Γεώργιος (Συγγραφέας)
Σχοινιωτάκης, Νικόλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185242220
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες