Η θεραπευτική σχέση ως ίαση στην ψυχοθεραπεία Gestalt

Μία προσέγγιση με βάση τον διάλογο και την ψυχολογία του εαυτού
Εκδότης:
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος:
2018
ISBN:
9789600807905
Σελίδες:
424
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η θεραπευτική σχέση ως ίαση στην ψυχοθεραπεία Gestalt
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Η θεραπευτική σχέση ως ίαση στην ψυχοθεραπεία Gestalt
"Ο Rich Hycner και η Lynne Jacobs, ως εκπρόσωποι μιας νέας γενιάς θεραπευτών Gestalt, έγραψαν ένα πολύτιμο βιβλίο που προσδίδει βάθος και επιβεβαιώνει περαιτέρω τις πρωταρχικές έννοιες της θεραπείας Gestalt. Τα παραδείγματα από τη θεραπευτική δουλειά των ίδιων χαρακτηρίζονται από τη ζεστασιά, την ανθρωπιά και την ευαισθησία που διαποτίζει τη δουλειά τους."
Erving Polster, Ph.D. και Miriam Polster, Ph.D., συγγραφείς του Gestalt Therapy Integrated και συνδιευθυντές του Gestalt Training Center-San Diego. Από τα πιο πρόσφατα βιβλία τους: A Population of Selves του Erving Polster και Eve's Daughters της Miriam Polster.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο στο οποίο οι Rich Hycner και Lynne Jacobs -οι μόνοι δύο άνθρωποι που κατανοούν και τις τρεις θεραπείες εκ των έσω- συνδέουν με ευαισθησία τη θεραπεία Gestalt, τη Διυποκειμενική Ψυχολογία του Εαυτού και τη Διαλογική Ψυχοθεραπεία. Οι συγγραφείς είναι ανοιχτοί και γενναιόδωροι στην παρουσίαση των παραπάνω θεωριών η οποία διακρίνεται από ισορροπία και δικαιοσύνη. Περιλαμβάνει, ωστόσο, μια εντυπωσιακή κριτική της θεραπείας Gestalt, όταν αυτή αποτυγχάνει να αναπτύξει επαρκώς τη Διυποκειμενική Ψυχολογία του Εαυτού (και το "εαυτοαντικείμενο"), αλλά και μια έξοχη κριτική της Διυποκειμενικής Ψυχολογίας του Εαυτού όταν αυτή υπολείπεται της έμφασης που δίνει η Διαλογική Ψυχοθεραπεία στις διαπροσωπικές σχέσεις και στο "μεταξύ".
Maurice Friedman, συγγραφέας του The Healing Dialogue in Psychotherapy

Πρόκειται για ένα "must read" βιβλίο. Οι Rich Hycner και Lynne Jacobs εξετάζουν θέματα που βρίσκονται στην καρδιά της φύσης τόσο της ψυχοθεραπείας όσο και της θεραπευτικής σχέσης. Η θεωρητική τους ανάλυση είναι συναρπαστική και ταυτόχρονα διαφωτιστική και συνοδεύεται από μια πλούσια λίστα από κλινικά παραδείγματα που βοηθούν τον αναγνώστη να εισχωρήσει σε σημαντικά ζητήματα με έναν απτό και κατανοητό τρόπο. Συστήνω αυτό το βιβλίο στους θεραπευτές, στους θεωρητικούς και στους εκπαιδευόμενους οποιουδήποτε εμπειρικού επιπέδου.

Gary Yontef, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Awareness, Dialogue and Process, επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Gestalt Therapy Institute of Los Angeles και μέλος της συντακτικής ομάδας της International Gestalt Journal.
Τίτλος βιβλίου:Η θεραπευτική σχέση ως ίαση στην ψυχοθεραπεία Gestalt
Υπότιτλος βιβλίου:Μία προσέγγιση με βάση τον διάλογο και την ψυχολογία του εαυτού
Εκδότης:Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Συντελεστές βιβλίου:Hycner, Richard (Συγγραφέας)
Jacobs, Lynne (Συγγραφέας)
Κατσαΐτη, Ιουλία (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600807905
Σειρά εκδότη:Θέματα Σύγχρονης Ψυχολογίας
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2018
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες