Ασυμβίβαστη ζωή

Στα μάτια της Μέδουσας
Εκδότης:
Locus 7 - Άλλωστε
Έτος:
2017
ISBN:
9786185253134
Σελίδες:
210
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ασυμβίβαστη ζωή
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Ασυμβίβαστη ζωή
Το βιβλίο απεικονίζει την πραγματικότητα. Δεν είναι φαντασία ή μύθος. Πρόκειται για τη ζωή τριών κοριτσιών, που η συγγραφέας ένωσε τα βιώματά τους, ενσωματώνοντάς τα σε μία ηρωίδα. Αποτυπώνει την ωμή αλήθεια, αυτήν που δεν θέλουν να δουν οι άνθρωποι, ή δεν μπορούν να δουν. Ίσως γιατί είναι ίδιοι με τη Μέδουσα, που πέτρωσε Ζωές.
Σε μια κοινωνία που στηρίζει την ύπαρξή της στο ξέσκισμα της σάρκας του διπλανού της, τίποτε δεν είναι ικανό να εντυπωσιάσει τους θύτες και τα θύματά της. "Τα έχουν δει όλα", ζώντας σε περίοδο ανυπαρξίας κάθε είδους ηθικής, αρχών, προτύπων, ευαισθησίας και καλοσύνης. Τα πάντα έχουν καταρρεύσει στα απλοϊκά μας μάτια, διαπιστώνοντας πως κυρίαρχοι στόχοι αυτής της κοινωνίας είναι η απληστία, ο εύκολος πλουτισμός, η κάθε μορφής πορνεία, η αλαζονεία σε κάθε μορφής εξουσία, η διασπορά της "συνωμοσίας", η συνενοχή, η παντελής αδιαφορία, η σήψη και η διαφθορά κυριαρχούν... και... και... και...

Όλα αυτά είναι δίπλα μας. Δεν εντυπωσιάζουν, γιατί κάποιους δεν τους έχουν αγγίξει. Με το άγγιγμα, όμως, μιας "Μέδουσας" στο πετσί του καθενός τα πάντα αλλάζουν. Πετρωμένος από τα συμβάντα γύρω του, αναρωτιέται αν μέσα απ' αυτή την παχύρρευστη λάσπη είναι δυνατόν να απεγκλωβιστούν λευκά περιστέρια. Ένδειξη ελπίδας για το μέλλον. Πετρωμένος, αναρωτιέται ο άνθρωπος γεννιέται με συγκεκριμένο χαρακτήρα ή διαμορφώνεται στην πορεία από τα συμβάντα της ζωής του. Αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί ο άνθρωπος ξεσκίζει τις σκάρκες του διπλανού του, καθιερώνοντας το ως τροφή για να στηρίξει την ύπαρξή του.
Τίτλος βιβλίου:Ασυμβίβαστη ζωή
Υπότιτλος βιβλίου:Στα μάτια της Μέδουσας
Εκδότης:Locus 7 - Άλλωστε
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδημητρίου, Βένη (Συγγραφέας)
ISBN:9786185253134
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2017
Σημείωση:Πρόλογος: Ευστράτιος Παπανής, επικ. καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες