Μεθοδολογία του δικαίου για την κυπριακή έννομη τάξη

Με βάση και τις ελλαδικές αντιλήψεις
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2018
ISBN:
9789606223860
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεθοδολογία του δικαίου για την κυπριακή έννομη τάξη
Τιμή εκδότη:€32,00
Η τιμή μας: €28,80
στο καλάθι
Μεθοδολογία του δικαίου για την κυπριακή έννομη τάξη
Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τη μεθοδολογία του δικαίου για την κυπριακή έννομη τάξη. Η ύλη του παρουσιάζεται με συνοπτικό τρόπο και εμπλουτίζεται με παραδείγματα και περιπτωσιολογία από όλους σχεδόν τους κλάδους του δικαίου, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρων όλων των νομικών.

Τα επιμέρους θέματα του σχετικού υλικού χωρίζονται σε δύο βασικά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζονται οι βαθμίδες, τα κριτήρια και οι μέθοδοι ερμηνείας και περαιτέρω διάπλασης του δικαίου (αρχή n.c.n.p.s.l., ερμηνεία διατάξεων Ποινικής Δικονομίας, ερμηνεία υπό στενή έννοια, αναλογία νόμου και αναλογία δικαίου, διορθωτική ερμηνεία, ερμηνεία σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και την ΕΣΔΑ κ.ά.).

Στο δεύτερο μέρος αναλύονται περιπτώσεις ερμηνείας και περαιτέρω διάπλασης του δικαίου κυρίως από την κυπριακή έννομη τάξη (συγκεκριμενοποίηση αόριστων νομικών εννοιών, περιπτώσεις αντίθεσης με ΕΣΔΑ και νομολογία ΕΔΔΑ στην ποινική διαδικασία, παραδείγματα contra legem ερμηνείας, φαινομενική συρροή ποινικών αδικημάτων, θεωρία του αντικειμενικού καταλογισμού του αποτελέσματος της πράξης στον δράστη, ίση μεταχείριση στην απασχόληση, κάλυψη κενών της εθνικής έννομης τάξης με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αρχή της ισότητας των όπλων, άρση εταιρικού πέπλου, προσβολές περιουσίας, πειθαρχική διαδικασία κ.ά.).

Αποτελεί ένα σημαντικό και χρηστικό βοήθημα, δεδομένου ότι η γνώση της μεθοδολογίας του δικαίου είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη για κάθε νομικό.
Τίτλος βιβλίου:Μεθοδολογία του δικαίου για την κυπριακή έννομη τάξη
Υπότιτλος βιβλίου:Με βάση και τις ελλαδικές αντιλήψεις
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Σατλάνης, Χρήστος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606223860
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες