Αν είχα μια Μαρία σε μια σοφίτα

Ιστορίες από το παράθυρο
Εκδότης:
Εκδόσεις Πηγή
Έτος:
2017
ISBN:
9786185231712
Σελίδες:
166
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αν είχα μια Μαρία σε μια σοφίτα
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Αν είχα μια Μαρία σε μια σοφίτα
Στο μυαλό του καθενός συμβαίνουν διάφορα και διαφορετικά, κι αρκεί μια στιγμή, ένας στίχος τραγουδιού, μια κουβέντα, ένα μοναχικό ξημέρωμα, ένα ξόδεμα δίχως ανταπόκριση, δυο χέρια απλωμένα, μια σκέψη χωρίς σταματημό στα περασμένα, για να ψηλώσεις απότομα ή για να επιστρέψεις στο μηδέν.

Αυτό εδώ το βιβλίο είναι για σένα και για μένα, που μπορούμε να συγχωρούμε ακόμη, να βρίσκουμε άλλοθι, να φοράμε το ρούχο του διπλανού, να καταλήγουμε στο μαξιλάρι αγκαλιασμένοι όλοι μαζί, παιδιά, αγάπες, φόβοι, μοναξιές, αγωνίες, δίχως πανικό, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι είμαστε ατελείς, μα μπορούμε να συνυπάρχουμε ως μεταξωτοί.

Σουρεαλισμός, ρεαλισμός και όνειρα. Ιστορίες δικές σου, ιστορίες των άλλων, ιστορίες του μέσα και του έξω μας. Ιστορίες που αντέχεις να κουβαλάς, σαν τον Άτλαντα, στους ώμους. Τριάντα δύο μικρές ιστορίες που επιβεβαιώνουν ότι η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες και τις αδυναμίες· ότι τα χαμένα όνειρα είναι αυτά που μας γέμισαν περισσότερα συναισθήματα· ότι το μέσα μας δεν γερνάει ποτέ· ότι η ζωή είναι γεμάτη βαριές ανάσες και πεταχτά φιλιά· ότι οι έρωτες είναι τα σκαλοπάτια μας και τα λάθη οι τσουλήθρες μας στην παιδική χαρά της ζωής.

"Η Αθηνά έχει την σπάνια ικανότητα να δαμάζει τη θύελλα της καρδιάς, να την κατευνάζει στο μυαλό και να αποτυπώνει αριστοτεχνικά στο χαρτί ό,τι άφησε πίσω της. Γλώσσα άμεση, προσεκτικά διαλεγμένα επίθετα, δυναμικές παρομοιώσεις, ταυτότητα στη γραφή. Με ύφος οικείο και αυθεντικό, γυρνά την πλάτη σε οτιδήποτε προβλέψιμο και επιτηδευμένο. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με κάθε πρόταση και βρίσκει μια πένα που γράφει όσα θα ήθελε ο ίδιος να φωνάξει".

Ευλαμπία Τσιρέλη, επιμελήτρια, συγγραφέας, καθηγήτρια δημιουργικής γραφής
Τίτλος βιβλίου:Αν είχα μια Μαρία σε μια σοφίτα
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορίες από το παράθυρο
Εκδότης:Εκδόσεις Πηγή
Συντελεστές βιβλίου:Τερζή, Αθηνά (Συγγραφέας)
ISBN:9786185231712
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2017
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες