Επανάσταση Νο 7

Χειμώνας 1970-71: Ανατύπωση του περιοδικού των Επαναστατικών Σοσιαλιστικών Ομάδων
Εκδότης:
Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Έτος:
2013
ISBN:
9789607967831
Σελίδες:
97
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Επανάσταση Νο 7
Τιμή εκδότη:€5,30
Η τιμή μας: €4,77
στο καλάθι
Επανάσταση Νο 7
Η επαναστατική αριστερά που ήταν πρωταγωνιστής στην εξέγερση του Νοέμβρη 1973 δεν έπεσε από τον ουρανό. Διεθνή ρεύματα που είχαν αναδειχθεί μετά το Μάη του '68 και βρίσκονταν σε ρήξη με τον παραδοσιακό ρεφορμισμό των Κομμουνιστικών Κομμάτων ήρθαν να συναντήσουν αγωνιστές που έσπαγαν προς τα αριστερά από την ΕΔΑ, το ΚΚΕ και το ΚΚΕ (εσωτερικού) στα χρόνια της δικτατορίας.

Mε αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, συμμετέχοντας στην προσπάθεια παρουσίασης αρχειακού υλικού από την περίοδο της δικτατορίας, κυκλοφορεί μια ανατύπωση του περιοδικού των Επαναστατικών Σοσιαλιστικών Ομάδων, "Επανάσταση" από το 1970-71.

Οι θεωρητικές αναζητήσεις από τις σελίδες του περιοδικού "Επανάσταση" περιέχουν, ανάμεσα στα άλλα, μια από τις πρώτες απόπειρες να διαμορφωθεί η αντικαπιταλιστική στρατηγική μέσα στο αντιδικτατορικό κίνημα ("Στρατιωτική δικτατορία, μια ακόμη μορφή του αστικού κράτους"), αλλά και μια ανάλυση του ελληνικού καπιταλισμού εκείνης της εποχής κάτω από τον τίτλο "Αγρότες και επανάσταση".

Ελπίζουμε ότι η ανατύπωση της "Επανάστασης" θα συμβάλει να φωτιστεί εκείνη η περίοδος που σφράγισε τόσο δυνατά τον πιο σημαντικό σταθμό της πρόσφατης ιστορίας του κινήματος.
Τίτλος βιβλίου:Επανάσταση Νο 7
Υπότιτλος βιβλίου:Χειμώνας 1970-71: Ανατύπωση του περιοδικού των Επαναστατικών Σοσιαλιστικών Ομάδων
Εκδότης:Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789607967831
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Κατηγορίες:Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες