Ωγυγία ή αρχαιολογία (τ.5)

Εκδότης:
Εκδόσεις Διανόηση
Έτος:
2015
ISBN:
9786188186743
Σελίδες:
584
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ωγυγία ή αρχαιολογία
Τιμή εκδότη:€23,32
Η τιμή μας: €20,99
Ωγυγία ή αρχαιολογία (τ.5)
Στον πέμπτο τόμο παρουσιάζονται οι πάνω από 625 συγγραφείς τους οποίους έχει χρησιμοποιήσει ως πηγές ο Αθανάσιος Σταγειρίτης για να συντάξει το υλικό της "Ωγυγίας". Λέγει ο ίδιος στον πρόλογό του: "Τα νέα βοηθήματα των Ευρωπαίων είναι πολλά και διάφορα, τα μεν καθολικώς και επιτόμως, τα δε μερικώς περί ενός μέρους ταύτης της πολυειδούς και ποικίλης ύλης πραγματευόμενα, ώστε μόνον περί Μυστηρίων έγραψαν βίβλους πολυτόμους, ομοίως και περί των Εορτών, Μαντείων και λοιπών. Αλλά ταύτα έχουσι τας πρωτοτύπους πηγάς σωζομένας εξ ων συνερανίσθησαν."
Ταξίδεψε σε αρκετές βιβλιοθήκες για να βρει τα βοηθήματα στα οποία αναφέρεται. Τα βοηθήματα αυτά τα διασταύρωσε με τις πρωτότυπες πηγές: "Όθεν εγώ αναγνούς αυτά τε και τας πηγάς, έλαβον εκ μεν των πρωτοτύπων πηγών τα πρωτότυπα, όσα έκρινα ικανά εις σαφήνειαν του είδους εκείνου· εξ εκείνων δε, τας κρίσεις μόνον περί των αμφιβαλλομένων. Όπου δε το πράγμα φαίνεται σαφές και δεν επιδέχεται αμφιλογίαν μετεχειρίσθην μόνον τα πρωτότυπα, ως φαίνεται πανταχού, και ως ανέφεραν περί τούτων εν τω Προοιμίω του δευτέρου τόμου."

Η παρούσα έκδοση είναι η απόδοση σε απλή νεοελληνική με επιμελή διασαφήνιση και λεπτομερή αποδελτίωση των Ελλήνων και Ευρωπαίων συγγραφέων που παρατίθενται στις πάνω από δυόμισυ χιλιάδες βιβλιογραφικές υποσημειώσεις. Επίσης, αναφέρονται πληροφορίες γι' αυτούς και τα έργα τους που λείπουν από την αρχική έκδοση.
Τίτλος βιβλίου:Ωγυγία ή αρχαιολογία
Εκδότης:Εκδόσεις Διανόηση
Συντελεστές βιβλίου:Σταγειρίτης, Αθανάσιος (Συγγραφέας)
Μουτζουρίδης, Μιχαήλ Ηρακλής (Μεταφραστής)
ISBN:9786188186743
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες