Κλίμα. Σταματήστε τώρα το έγκλημα!

Η φωνή της κοινωνίας των πολιτών
Εκδότης:
Angelus Novus
Έτος:
2017
ISBN:
9786188323834
Σελίδες:
384
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κλίμα. Σταματήστε τώρα το έγκλημα!
Τιμή εκδότη:€19,50
Η τιμή μας: €17,55
στο καλάθι
Κλίμα. Σταματήστε τώρα το έγκλημα!
Η απορρύθμιση του κλίματος σκοτώνει. Αναστατώνει τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως των φτωχότερων και πλέον ευάλωτων πληθυσμών. Για να παραμείνει ο πλανήτης μας βιώσιμος, θα πρέπει να παραμείνει ανεκμετάλλευτο περίπου το 80% των γνωστών σήμερα αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν βαδίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρά το γεγονός ότι η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στο Παρίσι αποδείχθηκε κατά κοινή ομολογία αισθητά κατώτερη των περιστάσεων, καθώς τα κράτη εγκατέλειψαν το στόχο να επιχειρηθούν όλα όσα απαιτούνται για να μην ξεπεράσει η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη τους 2°C, οι Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ αποσύρονται από τη Συμφωνία για το Κλίμα, θεωρώντας την υπερβολικά περιοριστική για τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Όμως, αν η αύξηση της θερμοκρασίας ξεπεράσει αυτό το επίπεδο, γίνονται πιθανά ακόμα και τα δυσμενέστερα σενάρια. Γι' αυτόν το λόγο, η κοινωνία των πολιτών απευθύνει έκκληση για κινητοποίηση και για τη δημιουργία ενός ευρύτατου κινήματος για την επανίδρυση των κοινωνιών μας.

Το παρόν βιβλίο μεταφέρει τη φωνή προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο, ερευνητών που συνειδητοποιούν το αδιέξοδο προς το οποίο οδηγούμαστε σήμερα, αλλά επίσης και τις μαρτυρίες των αναρίθμητων θυμάτων, των κλιματικών προσφύγων και των συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για να σταματήσουν τους μηχανισμούς που υπερθερμαίνουν τον πλανήτη. Όλοι αυτοί, μας θυμίζουν την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής που έχει δρομολογηθεί, την οδύνη και τις ανισότητες που προκαλεί, αλλά μας δείχνουν και τους δρόμους που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε την Εποχή των Ορυκτών Καυσίμων.
Τίτλος βιβλίου:Κλίμα. Σταματήστε τώρα το έγκλημα!
Υπότιτλος βιβλίου:Η φωνή της κοινωνίας των πολιτών
Εκδότης:Angelus Novus
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Klein, Naomi (Συγγραφέας)
Shiva, Vandana (Συγγραφέας)
George, Susan (Συγγραφέας)
Tutu, Desmond Mpilo, 1931- (Συγγραφέας)
McKibben, Bill (Συγγραφέας)
Azam, Geneviève (Συγγραφέας)
Solon, Pablo (Συγγραφέας)
Παπακριβόπουλος, Βασίλης (Μεταφραστής)
ISBN:9786188323834
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες