Πρακτικές λύσεις φορολογίας και λογιστικής 2014 (τ.2)

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789605623562
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρακτικές λύσεις φορολογίας και λογιστικής 2014
Εκτός κυκλοφορίας
Πρακτικές λύσεις φορολογίας και λογιστικής 2014 (τ.2)
Στην παρούσα έκδοση του βιβλίου Πρακτικές Λύσεις Φορολογίας & Λογιστικής 2014 Β΄ Τόμος έχουν συγκεντρωθεί 90 επιλεγμένα ερωτήματα των αναγνωστών του περιοδικού "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ", που αναφέρονται στο δεύτερο εξάμηνο του φορολογικού έτους 2014 και έχουν προσαρμοστεί στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Χωρίς αμφιβολία, κατά το έτος 2014, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου ΚΦΕ (Ν 4172/2013), αλλά και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν 4174/2013). Τα δύο αυτά νομοθετήματα καθιερώνουν σημαντικές αλλαγές, τόσο στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων με την κατάργηση της συνάθροισής τους για να προκύψει το φορολογητέο εισόδημα, όσο και στη διαδικασία παρακράτησης φόρου, ενέργειες που συνδυάστηκαν με την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μεθόδων, σε κάθε φορολογικό αντικείμενο. Εξάλλου, ήταν σε όλους γνωστό ότι και ο ΚΦΑΣ (Ν 4093/2012) είχε καταληκτική ημερομηνία ισχύος, γεγονός που προοιώνιζε την αλλαγή του τοπίου σε θέματα φορολογικών βιβλίων και στοιχείων. Ήδη, ο Ν 4308/2014 (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα), που ψηφίστηκε πρόσφατα, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Λογιστικής και των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων.

Ωστόσο, δεν χωρεί αμφιβολία ότι σε κάθε μεταβατική περίοδο φορολογικών αλλαγών, εμφανίζονται δυσκολίες, οι οποίες, ασφαλώς, αποτυπώνονται και στα ερωτήματα των αναγνωστών. Το γεγονός αυτό οδηγεί τόσο στην αναγκαιότητα της επισήμανσης αυτών των αλλαγών, όσο και στη διατύπωση γνώμης, σε εκείνες τις περιπτώσεις που λείπει η επίσημη ερμηνεία της Φορολογικής Διοίκησης. Ειδικότερα, κατά το έτος 2014, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου ΚΦΕ, μέσα από μια προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων να "προσαρμόσουν" τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στα καινούργια δεδομένα: Αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων με κατάργηση της συνάθροισής τους, διαφορετικό πνεύμα στη διαδικασία παρακράτησης φόρου, νέα φιλοσοφία στη διαμόρφωση του φορολογητέου αποτελέσματος, απλοποίηση σε σημαντικό βαθμό της φορολογικής νομοθεσίας και κυρίως, επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μεθόδων σε κάθε φορολογικό αντικείμενο.

Στις Πρακτικές Λύσεις Φορολογίας & Λογιστικής (Β΄ Τόμος 2014) έχουν συγκεντρωθεί 90 ερωτήματα που έχουν επιλεγεί με βάση τη διαχρονική τους ισχύ, αλλά και ανάλογα με το πόσο συχνά απασχολούν στην πράξη τους λογιστές - φοροτεχνικούς. Οι ερωτήσεις διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

1. Φορολογία εισοδήματος

2. ΦΠΑ

3. Λογιστική - ΚΦΑΣ

4. Ακίνητα

5. Εργατικά και

6. Εταιρικά.

Με αυτό το έργο, επιχειρείται, μεταξύ άλλων, να ενταχθεί ο αναγνώστης στη μεθοδολογία της αναζήτησης πρακτικών λύσεων φορολογίας και λογιστικής, έτσι ώστε όταν μελλοντικά αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο πρόβλημα, να γνωρίζει τον τρόπο σκέψης και την εν συνεχεία πορεία αναζήτησης των πηγών, επί τη βάσει των οποίων θα θεμελιώσει την ζητούμενη λύση. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται ευσύνοπτο αλφαβητικό ευρετήριο προκειμένου ο αναγνώστης να εντοπίζει το θέμα που τον ενδιαφέρει.

Οι Πρακτικές Λύσεις Φορολογίας & Λογιστικής (Β΄ Τόμος 2014) έχουν αποδειχτεί ένας χρήσιμος οδηγός για κάθε έναν που έρχεται καθημερινά σε επαφή με το πλέγμα των φορολογικών και λογιστικών προβλημάτων ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες των αλλεπάλληλων μεταβολών του κανονιστικού πλαισίου της φορολογικής νομοθεσίας.
Τίτλος βιβλίου:Πρακτικές λύσεις φορολογίας και λογιστικής 2014
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Σγουρινάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
Μιχελινάκης, Βαγγέλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605623562
Σειρά εκδότη:Λογιστική Πρακτική
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες