Αγωγές και αιτήσεις ΙΚΕ, ΕΠΕ, προσωπικών εταιριών

Ερμηνεία, υποδείγματα
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2017
ISBN:
9789606221460
Σελίδες:
784
Αγωγές και αιτήσεις ΙΚΕ, ΕΠΕ, προσωπικών εταιριών
Τιμή εκδότη:€83,00
Η τιμή μας: €74,70
Αγωγές και αιτήσεις ΙΚΕ, ΕΠΕ, προσωπικών εταιριών
Το παρόν συλλογικό έργο "Αγωγές & Αιτήσεις ΙΚΕ, ΕΠΕ, Προσωπικών Εταιριών" έρχεται να συμπληρώσει το έργο "Αγωγές & Αιτήσεις Ανώνυμης Εταιρίας" (εκδ. 2016) καλύπτοντας εκείνο το τμήμα της εταιρικής δικαστηριακής πράξης που σχετίζεται με τους εταιρικούς τύπους που απαντώνται συχνότερα στην ελληνική πραγματικότητα (ΙΚΕ, ΕΠΕ και Προσωπικές Εταιρίες). Οι εν λόγω εταιρικοί τύποι φιλοξενούν τη μεγαλύτερη ίσως μερίδα των δραστηριοτήτων της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οι σχετικές διατάξεις έχουν ως εκ τούτου τύχει εντατικότερης ανάλυσης στη νομολογία των δικαστηρίων μας σε σχέση με τον ΚΝ 2190/1920 που αφορά στις ανώνυμες εταιρίες.

Οι σχετικές αναλύσεις που απαντώνται στην ελληνική βιβλιογραφία εστιάζουν στην πλειοψηφία τους στη θεωρία έχοντας έτσι συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του εταιρικού νομικού δόγματος. Ωστόσο, δεν παρουσιάζουν τον πρακτικό εκείνο προσανατολισμό που θα τις καθιστούσε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του νομικού της πράξης, ο οποίος συχνά καλείται να συμφιλιώσει αντικρουόμενες προσεγγίσεις μεταξύ θεωρίας και νομολογίας στην εφαρμογή των κανόνων για τα ένδικα βοηθήματα που θα διανοίξουν την εταιρική δίκη. Το παρόν έργο φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας και να γίνει το κείμενο "πρώτης καταφυγής" του νομικού της πράξης, όταν σχεδιάζεται η άσκηση σχετικών ενδίκων βοηθημάτων για την επίλυση προκλήσεων της εταιρικής ζωής.

Η ύλη του παρόντος έργου κατανέμεται κατ’ αρχήν ανά εταιρικό τύπο (ΙΚΕ, ΕΠΕ και Προσωπικές Εταιρίες) και η ανάπτυξη των ενδίκων βοηθημάτων ακολουθεί τη φιλοσοφία του πρόδρομου συλλογικού έργου "Αγωγές & Αιτήσεις Ανώνυμης Εταιρίας" (εκδ. 2016) στηριζόμενη κατά προτεραιότητα στη νομολογία των δικαστηρίων μας, αλλά χωρίς να διαθέτει τα χαρακτηριστικά έλλειψης δογματικής ανάλυσης που εμφανίζουν άλλα έργα της ελληνικής βιβλιογραφίας που απευθύνονται στην πράξη. Έτσι με ευσύνοπτο τρόπο ο νομικός της πράξης μπορεί να βεβαιωθεί, ότι είναι ενήμερος για τις πλέον πρόσφατες νομολογιακές εξελίξεις στον κλάδο των ΙΚΕ, ΕΠΕ και Προσωπικών Εταιριών σε ό,τι αφορά στα ένδικα δικαιώματα των εντολέων του, αλλά και να καταγράψει τις βασικές θέσεις της θεωρίας, καθώς και την περαιτέρω βιβλιογραφία που θα του είναι χρήσιμη στο πλαίσιο του βοηθήματος που τον ενδιαφέρει. Τέλος, κάθε ένδικο βοήθημα που συμπεριλαμβάνεται στο έργο, εκτός από την πρακτική και θεωρητική του ανάλυση, συνοδεύεται και από ένα υπόδειγμα, το οποίο ευχερώς ο νομικός της πράξης μπορεί να προσαρμόσει στις ιδιαιτερότητες της δικής του υπόθεσης κερδίζοντας χρόνο και ενισχύοντας τα επιχειρήματά του.

Το έργο, που συνοδεύεται από αναλυτικά περιεχόμενα και εύχρηστο αλφαβητικό ευρετήριο, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο τον νομικό της πράξης και κάθε εφαρμοστή του δικαίου που ασχολείται με το εταιρικό δίκαιο.
Τίτλος βιβλίου:Αγωγές και αιτήσεις ΙΚΕ, ΕΠΕ, προσωπικών εταιριών
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμηνεία, υποδείγματα
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Μασούρος, Παύλος (Επιμελητής)
ISBN:9789606221460
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες