Εισαγωγή στη λογοτεχνία των αράβων

Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2017
ISBN:
9789605467647
Σελίδες:
417
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στη λογοτεχνία των αράβων
Τιμή εκδότη:€21,90
Η τιμή μας: €19,71
Εισαγωγή στη λογοτεχνία των αράβων
Οι Άραβες εναπόθεσαν στη μαγεία της γλώσσας τους την ίδια τους την ψυχή. Η αραβική γλώσσα διατηρεί τη μελωδικότητα, την προσωδία και τη διαχρονικότητα της αρμονίας της. Και λόγω της σχέσης της με την ισλαμική θρησκεία -αφού στα αραβικά γράφτηκε το Κοράνι- διαδόθηκε σε όλες τις ισλαμικές χώρες, ακόμη και σε αυτές που δεν μιλούν σήμερα αραβικά, επηρεάζοντας ένα τεράστιο φάσμα της οικουμένης.

Οι Άραβες διατηρούσαν ανέκαθεν την αίσθηση του ωραίου και του καλού, και η τόσο πλούσια λογοτεχνία τους, προφορική και γραπτή, καλλιεργήθηκε σεβόμενη αυτές τις αρχές. Από την κορυφαία προϊσλαμική ποίηση μέχρι τις σημερινές εξελίξεις της λογοτεχνίας, που συνδυάζει την πρωτοπορία με την παράδοση, την αρμονία με την ιστορία, η αραβική λογοτεχνία είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην αλήθεια και την ωραιότητα.

Με αποσπάσματα αντιπροσωπευτικών λογοτεχνικών έργων από την προϊσλαμική εποχή έως σήμερα, τα περισσότερα από αυτά μεταφρασμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά, το βιβλίο αυτό επιδιώκει να μυήσει τον αναγνώστη στη σπάνια ομορφιά και αλήθεια του αραβικού κόσμου, να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες του και τελικά να συνεισφέρει στη γνωριμία, τον αλληλοσεβασμό και την ειρηνική συμβίωση των λαών.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στη λογοτεχνία των αράβων
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Κονδύλη - Μπασούκου Ελένη (Συγγραφέας)
ISBN:9789605467647
Σειρά εκδότη:Σπουδές Μέσης Ανατολής
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2017
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2001.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες