Μεθεξιολογία

Φιλοσοφική θεολογία και θεολογική φιλοσοφία για τη θέωση της ανθρωπότητας
Εκδότης:
Δίαυλος
Έτος:
2017
ISBN:
9789605313999
Σελίδες:
396
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεθεξιολογία
Τιμή εκδότη:€25,44
Η τιμή μας: €22,90
στο καλάθι
Μεθεξιολογία
Η "Μεθεξιολογία" δεν είναι μια επιμέρους φιλοσοφική θεωρία, αλλά μάλλον ένας γενικός φιλοσοφικός προσανατολισμός. Συνεπώς, στο βιβλίο "Μεθεξιολογία: Φιλοσοφική θεολογία και θεολογική φιλοσοφία για τη θέωση της ανθρωπότητας", ο Νικόλαος Λάος διαυγάζει τη σημασία της μεθεξιολογίας για τη μελέτη της οντολογίας, της επιστημολογίας, της ηθικής, της φιλοσοφικής ψυχολογίας, της θεωρίας της δικαιοσύνης, της φιλοσοφίας της ιστορίας και της φιλοσοφίας της θρησκείας. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι, απέναντι στις νεωτερικές και τις μετανεωτερικές κρίσεις νοήματος, χρειαζόμαστε έναν νέο μύθο, μια νέα πνευματική πρόταση, για την επαναϊεροποίηση της ανθρωπότητας και του κόσμου, χωρίς να παλινορθώσουμε νεκρά τοτέμ, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε παραμύθια ως "φθηνά" υποκατάστατα για την απουσία ενός ζωοδότη μύθου, και χωρίς να αρνηθούμε την ιστορία. Στη "Μεθεξιολογία" του, ο Νικόλαος Λάος μελετά τη "γενεαλογία" των νεωτερικών και των μετανεωτερικών κρίσεων νοήματος, και, βασισμένος στην ερμηνεία του για την κλασσική ελληνική φιλοσοφία και τον ησυχασμό, αρθρώνει και προτείνει τη μεθεξιολογία ως έναν τρόπο υπέρβασης των κρίσεων νοήματος και ως έναν τρόπο επαναϊεροποίησης της ανθρωπότητας και του κόσμου δια μέσου ενός νέου μεταφυσικώς θεμελιωμένου ανθρωπισμού.


"Αυτό που πάνω απ' όλα διακρίνει το έργο του δρος Λάου, πέρα από την ασυνήθιστη ευρύτητά του, είναι η έμφασή του στη θεώρηση της μεταφυσικής αλήθειας ως της λυδίας λίθου για να κατανοήσουμε τις πολιτικές, φιλοσοφικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές διαστάσεις του νεωτερικού βίου μέσα σε ένα θεολογικώς ενήμερο πλαίσιο . . . Αυτό που ο δρ Λάος παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια αμφισβήτηση των περισσότερων καθιερωμένων τρόπων σκέψης γύρω από τη νεωτερικότητα και τον νεωτερικό κόσμο . . . Το έργο του είναι πρωτότυπο, διεγερτικό και προκλητικό-αναμφιβόλως, θα ανταμείψει τον προσεκτικό αναγνώστη."

(Arthur Versluis, Πρόεδρος του Τμήματος Θρησκειολογίας και Καθηγητής στο Κολέγιο Τεχνών και Γραμμάτων του Michigan State University (Η.Π.Α.))
Τίτλος βιβλίου:Μεθεξιολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Φιλοσοφική θεολογία και θεολογική φιλοσοφία για τη θέωση της ανθρωπότητας
Εκδότης:Δίαυλος
Συντελεστές βιβλίου:Λάος Νικόλαος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605313999
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2017
Σημείωση:Πρόλογος: Arthur Versluis, Πρόεδρος του Τμήματος Θρησκειολογίας & Καθηγητής στο Κολέγιο Τεχνών και Γραμμάτων του Michigan State University (Η.Π.Α.).
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες