Εργαστηριακαί ασκήσεις ποσοτικής αναλυτικής χημείας

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2009
ISBN:
9789609006132
Σελίδες:
693
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εργαστηριακαί ασκήσεις ποσοτικής αναλυτικής χημείας
Τιμή εκδότη:€50,72
Η τιμή μας: €45,65
στο καλάθι
Εργαστηριακαί ασκήσεις ποσοτικής αναλυτικής χημείας
Το ανά χείρας βιβλίον "Εργαστηριακαί Ασκήσεις Ποσοτικής Αναλυτικής Χημείας" αποσκοπεί, αφ' ενός μεν εις το να κατανοήσουν οι φοιτηταί θεμελιώδεις εννοίας της Αναλυτικής Χημείας, αφ' έτερου δε να εκμάθουν ούτοι την εργαστηριακήν τεχνικήν και την χρήσιν διαφόρων συσκευών και οργάνων και διά της εκτελέσεως αντιπροσωπευτικών πειραμάτων να εξοικειωθούν προς τας συνηθεστέρας μεθόδους αναλύσεως. Το βιβλίον δύναται να χρησιμοποιηθή και υπό οιονδήποτε ασχολουμένον με την χημικήν ανάλυσιν, ως π.χ. υπό Χημικών, Χημικών Μηχανικών, Κλινικών Χημικών, Φαρμακοποιών, Βιολόγων, Γεωλόγων, Μικροβιολόγων κλπ.

Αι ασκήσεις αναφέρονται κυρίως εις την ανόργανον ποσοτικήν ανάλυσιν, περιλαμβάνονται όμως και πολλαί ασκήσεις οργανικής ποσοτικής αναλύσεως, ώστε να καθίσταται σαφές, ότι δεν υπάρχουν συστηματικαί διαφοραί μεταξύ αυτών. Τα πειράματα επελέγησαν κατά τοιούτον τρόπον, ώστε να καλύπτουν διαφόρους τύπους μετρήσεων και αντιδράσεων, είναι δε περισσότερα από όσα δύνανται να εκτελεσθούν εντός του καθοριζομένου υπό του προγράμματος χρόνου. Τούτο, εν συνδυασμώ με την ποικιλίαν των πειραμάτων, επιτρέπει την εκτέλεσιν διαφορετικών πειραμάτων από φοιτητάς διαφόρων τμημάτων (Χημικού, Φαρμακευτικού, Βιολογικού, Γεωλογικού), μεγαλυτέρας, κατά το δυνατόν, συγγενείας προς το αντικείμενον της επιστήμης των. Εις εκαστον πείραμα γίνεται ευρεία εισαγωγή εις την θεωρίαν του πειράματος, ώστε να καθίσταται δυνατή η πληρεστέρα κατανόησις αυτόν και κατά συνέπειαν η αρτιωτέρα εκτέλεσίς του. Επιδιώκεται η ανάπτυξις ερευνητικού και κριτικού πνεύματος, ώστε εν συνδυασμώ με ηυξημένην παρατηρητικότητα και μεθοδικότητα να εξασφαλίζεται η επιτυχία των αναλύσεων.

Η ύλη του βιβλίου περιλαμβάνεται εις 28 κεφάλαια, τα οποία ταξινομούνται εις πέντε μέρη, αφορώντα εις τας εργαστηριακάς τεχνικάς ποσοτικής αναλύσεως, την σταθμικήν ανάλυσιν, τας ογκομετρικάς μεθόδους αναλύσεως (ογκομετρήσεις εξουδετερώσεως, οξειδοαναγωγής, καθιζήσεως και συμπλοκομετρικαί), τας μεθόδους διαχωρισμού και την ενόργανον ανάλυσιν, αντιστοίχως. Εις όλα τα κεφάλαια της ενόργανου αναλύσεως, η οποία καλύπτει το μεγαλύτερον μέρος του βιβλίου, μελετάται η απαιτουμένη οργανολογία, ώστε να διευκολύνεται η κατανόησις του τρόπου λειτουργίας των χρησιμοποιουμένων οργάνων και να αξιοποιούνται καλύτερον αι δυνατότητες αυτών. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Εργαστηριακαί ασκήσεις ποσοτικής αναλυτικής χημείας
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηιωάννου, Θεμιστοκλής Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609006132
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Χημεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες