Τα κόκκινα παπούτσ(ι)α

Άγαλμα-μανιτάρι: Το κρυφό σφάλμα του Lacan και του Freud
Εκδότης:
Έναστρον
Έτος:
2017
ISBN:
9786185055622
Σελίδες:
282
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα κόκκινα παπούτσ(ι)α
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Τα κόκκινα παπούτσ(ι)α
Η θηλυκή υστερία αλλάζει μάσκες σαν τα φορέματα της κούκλας. Μόνο που η καθεμία από αυτές τις μάσκες είναι και μια αληθινή της όψη. Τα "Κόκκινα παπούτσια", η "Χιονάτη", η "Τριανταφυλλένια", η "Σταχτοπούτα", η "Κοκκινοσκουφίτσα", "ο Χάνσελ και η Γκρέτελ" είναι παραμύθια που δεν είναι παίξε-γέλασε... Ενσαρκώνουν τη φαντασίωση-παραμύθι του καθενός μας. Η Σώτη Γρίβα με το ξεχωριστό της στυλ σας ταξιδεύει στην άγνωστη χώρα του ασυνείδητου περνώντας από σταθμούς ψυχανάλυσης παραμυθιών.
Την παραμυθοχώρα διατρέχει η λακανική ψυχανάλυση με συγκεκριμένες αναφορές στην τοπολογία του Lacan και στην πρώτη τοπική του Freud. Το σφάλμα κρύβεται σε "μήτρες-καταφύγια" σημαινόντων, όπως το "άγαλμα" και το "μανιτάρι". Το ενήλικο παιδάκι, που ζει τον μύθο του αλλά δεν του αφηγούνται πια παραμύθια, δεν θα πάει μακριά αν κουβαλάει τον ομφάλιο λώρο του, ως σφάλμα, ακόμα κι αν μεγαλώσει. Θα τον κουβαλάει αθέατο κάτω από κοστούμια ή ψηλοτάκουνες γόβες με διαδοχή σφάλματος και ενοχής.
Στην έκδοση συμπεριλαμβάνεται "η μικρή Φορεματού και η μαμά Φόρεμα", το δεύτερο ψυχαναλυτικό εικονογραφημένο παραμύθι της Σώτης Γρίβα -μετά από την "Πριγκίπισσα και τον Νάνο τού όχι"- που λειτουργεί ως επίλογος του βιβλίου. Αν θέλετε να κάνετε μια βουτιά στα βαθιά νερά της ψυχανάλυσης, να ξεκινήσετε από τα μακροβούτια στα ρηχά... Καλό σας ταξίδι!
Τίτλος βιβλίου:Τα κόκκινα παπούτσ(ι)α
Υπότιτλος βιβλίου:Άγαλμα-μανιτάρι: Το κρυφό σφάλμα του Lacan και του Freud
Εκδότης:Έναστρον
Συντελεστές βιβλίου:Γρίβα, Σώτη (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
6185055627
9786185055622
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Ιανουάριος 2017
Τόμος:
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες