Η περιοχή της Μεσογείου

Βιοποικιλότητα στον χώρο και στον χρόνο
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2016
ISBN:
9789603949831
Σελίδες:
260
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η περιοχή της Μεσογείου
Τιμή εκδότη:€45,00
Η τιμή μας: €42,75
στο καλάθι
Η περιοχή της Μεσογείου
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η περιοχή της Μεσογείου από την άποψη της βιοποικιλότητας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους γεωγραφικούς χώρους του πλανήτη. Πέραν τούτου, αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον για τη διατήρηση, την προσαρμοστική αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των μοναδικών φυσικών οικοσυστημάτων και πολιτιστικών τοπίων που χαρακτηρίζουν την εν λόγω περιοχή. Η βιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου καθώς και η εξαιρετικά πλούσια βιοποικιλότητά της βρίσκονται σήμερα σε πραγματικό κίνδυνο. Αυτό καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη μετάδοσης λεπτομερών πλην εύκολα προσβάσιμων πληροφοριών για τον μεσογειακό βιόκοσμο, καθώς και μιας οικολογικής, ιστορικής και εξελικτικής προοπτικής του μεταβαλλόμενου πλαισίου εντός του οποίου εξακολουθούν να εξελίσσονται η πανίδα και η χλωρίδα της περιοχής.
Κανένα άλλο πρόσφατο εγχειρίδιο δεν είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην εξελικτική οικολογία της Μεσογείου, ενώ η σύνθεση των πολλών και σημαντικών εξελίξεων των τελευταίων ετών είναι πλέον επιβεβλημένη.

Το παρόν βιβλίο συνεχίζει στο πνεύμα της πρώτης επιτυχημένης και δημοφιλούς έκδοσης, αν και το κείμενο ενημερώθηκε και επεκτάθηκε προκειμένου να καταγραφούν οι πρόσφατες αλλαγές στη βιοποικιλότητα, καινούργιες οικολογικές και εξελικτικές αντιλήψεις, αλλά και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν την προσθήκη δύο νέων κεφαλαίων που αφιερώνονται στη Μεσόγειο Θάλασσα αυτή καθ’ αυτή και ιδίως στις παράλιες περιοχές της. Σε όλο το βιβλίο εξετάζονται τα πιεστικά ζητήματα της παγκόσμιας αλλαγής (ιδίως της υπερθέρμανσης του κλίματος), σε συνδυασμό με την αλλαγή στις χρήσεις των γαιών, και με τους όρους των πιθανών επιπτώσεων στον βιόκοσμο, στις ανθρώπινες κοινότητες, στα οικοσυστήματα και στα τοπία.

Το ανά χείρας βιβλίο είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φυσική ιστορία της περιοχής, ιδίως για μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές της εξελικτικής οικολογίας της Μεσογείου, της βιογεωγραφίας και της βιολογίας της διατήρησης που απαιτούν μια περιεκτική επισκόπηση του θέματος.
Τίτλος βιβλίου:Η περιοχή της Μεσογείου
Υπότιτλος βιβλίου:Βιοποικιλότητα στον χώρο και στον χρόνο
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Blondel, Jacques (Συγγραφέας)
Aronson, James (Συγγραφέας)
Bodiou, Jean - Yves (Συγγραφέας)
Boeuf, Gilles (Συγγραφέας)
Πετανίδου, Θεοδώρα (Επιμελητής)
Ριζοπούλου, Σοφία (Επιμελητής)
Δέτσης, Βασίλης (Επιμελητής)
ISBN:9789603949831
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες